vineri, 4 decembrie 2009

pogacele cu jumari



in preajma sarbatorilor nu pot lipsi de pe masa si sunt minunate la un pahar de bere sau vin.

-2 oua
-150ml lapte
-80g iaurt natural
-200g jumari macinate(100g in aluat,100g pt impaturat)
-1 cub drojdie,45g
-sare
-1 lingurita miere
-600-650g faina
-65g untura alba

se framanta din toate ingredientele un aluat omogen care se lasa la dospit 45-50min.eu am framantat totul la MP,prg de aluat.

se intinde pe masa si se presara peste foaie restul de jumari.se impatura de 3 ori,ca la foetaj,apoi la final se lasa din nou la dospit,30min:

se intinde din nou aluatul si se taie cu gura unui pahar potrivit de mare:

se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt:

se coc la 185grade,pt 25-30min.

2 comentarii:

  1. Ce minunate sint!
    Siiii ceeee buneeeee!

    RăspundețiȘtergere
  2. mariana eu cum fac rost de jumari numai de 2-3 ori pe an,pentru noi aceste pogacele sunt un adevarat rasfat.savuram fiecare bucatica!

    RăspundețiȘtergere