sâmbătă, 5 decembrie 2009

fursecuri si biscuiti pt mosul nicolae

mosul vine cu sacul plin sa ne umple ghetutele, iar noi nu l-am putut astepta cu masa goala.am pregatit cateva fursecuri si biscuiti,cu care sa-l incantam!!!

1.taleri cu umplutura de ciocolata si martipan




-200g faina
-75g amidon
-50g migdale macinate
-100g zahar
-1ou
-200g unt

umplutura:
-100g ciocolata amara
-100g martipan
-100g unt moale

se amesteca toate ingredientele pentru aluat,se inveleste in folie si da la rece o ora.se intinde apoi si taie cerculete care se coc 8 min la 200 grade.se lasa sa se raceasca.
ciocolata topita se mixeaza cu martipanul si untul moale si se lipesc cate 2 cerculete cu aceasta crema.


2.fursecuri cu scortisoara si gem de zmeura



-125g unt
-100g zahar pudra
-coaja unei lamai
-1ou
-180g faina
-70g amidon
-100g migdale
-2 linguri scortisoara

toate acestea se amesteca si se da aluatul la rece 1h.se taie formele dorite,la jumatate din ele facand si un decupaj in mijloc; se coc la 180grade pt 10min.se lasa sa se racoreasca,lipesc cu dulceata si decoreaza cu zahar pudra.se fac cu cateva zile inainte si se pastreaza intr-o doza de metal inchisa.

3.tascute cu nuci



aluat:
-300g faina
-200g zahar
-1ou
-200g unt

umplutura:
-100g nuci macinate
-50g miere
-50ml smantana dulce,de frisca

se face un aluat din toate ingredientele care se lasa la rece sa se odihneasca circa o ora.se intinde si taie cerculete.

pt umplutura fierbem toate ingredientele cateva minute pe foc potrivit.pe fiecare jumatate de cerculet punem putina umplutura si acoperim cu cealalta jumatate,apasand bine marginile. coacem 18-20 la 200 grade.
decoram cu zahar pudra.


4.inimioare cu scotisoara



-200g faina
-1ou
-75g unt
-60g zahar
-1 lingurita scortisoara
-1 lingurita nesquick

se amesteca toate si dupa ce lasam aluatul la odihnit o ora il intindem si taiem inimioare.



le coacem la 200 grade pt 10min.reci le decoram cu ciocolata topita.


5.sarutari cu nuci




-250g faina
-1ou
-1plic praf de copt
-120g unt
-70g zahar

in plus:
-100g ciocolata
-200g samburi de nuca


amestecam ingredientele pt coca si dupa ce a stat la rece o ora formam mici bilute pe care le apasam usor si apoi asezam pe hartie de copt.le dam la cuptor 12min la 180 grade.cand s-au racit le decoram cu ciocolata topita si asezam imediat cate o jumatate de sambure de nuca.lasam sa se intareasca ciocolata.

6.melcisori cu dulceata de zmeura



aluat:
-250g faina
-125g unt rece
-80g zahar
-1ou

in plus:
-150g gem zmeura(al meu e productie proprie)
-3-4 linguri nuci macinate

amestecam ingredientele pt aluat si dupa ce a stat la rece 30min il intindem pe o bucata de folie alimentara intr-un dreptunghi de 18x24cm.punem dulceata amestecata cu nuca si rulam strans.dam la rece(cel mai bine la congelator) 1h pt a putea taia ai usor feliile.



le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor 12min la 175 grade.

7.biscuiti "alb-negru"


-150g zahar pudra
-500g faina
-300g unt rece
-2 oua
-1 plic praf de copt
-1 lingura cacao

se amesteca zaharul,faina si untul,ouale si praful de copt. si se imparte aluatul in 2.in jumatate de adauga cacao.amandoua bucatile de aluat se invelesc in folie alimentara si dam la rece 1h.apoi se intinde din fiecare cate o foaie,se suprapun una alba si una cu cacao si apasa usor cu sucitorul.se ruleaza si taie felii(cu ata merge perfect) care se aseaza in tava pregatita cu hartie de copt.se coc 10-12min la 200grade.

8.fasii florentine


aluat baza:
-200g faina
-1 lingurita praf de copt
-1ou
-100g unt
-1lingura lapte
-75g zahar

deasupra:
-75g unt
-75g zahar(am pus 50g)
-2 linguri miere
-125ml smantana dulce,de frisca
-100g nuci macinate
-100g migdale feliate

se pregateste un aluat din ingredientele scrise mai sus.se intinde intr-o tava potrivit de mare si se inteapa de mai multe ori.se coace 10min.
intre timp amestecam zaharul,miere,smantana si untul si le punem pe foc,amestecand pina cand zaharul s-a topit.adaugam nucile si migdalele si continuam sa amestecam pina cand comp. se leaga si face" besicute".se toarna peste foaia din tava si dam din nou la copt,pt 12min.lasam sa se raceasca,taiem fasii inguste si le decoram daca dorim cu ciocolata topita.

va doresc ghetute pline !!!!!

37 de comentarii:

  1. da' ai muncit,nu gluma! chiar cautam retete noi de fursecuri pt.Craciun.iar la tine am de unde alege! numai sa ma pot hotari la vreo 2-3 feluri. oricum se noteaza toate.
    weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  2. extraordinar! daca asa l-ai imbiat pe Mos Nicolae, sigur noi ramanem fara cadouri!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Un platou cu cateva prajiturele dupa retetele tale ar face fericit pe oricine!
    Super!

    RăspundețiȘtergere
  4. vai de mine si de mine, salivez de nuai pot! cate sortimente, ce bine arata! sper sa-ti aduca mosul multee!:D

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce de bunatati!
    Totul arata foarte, foerte bine.
    Felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi si inchipui ce arome imbietoare au fost in casa voastra.
    Cred ca mosul v-a umplut ghetutele:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Wow...da' chiar , ce de bunatati...!

    ...si sper ca mosu''niculaie nu v-a adus si asa ceva:

    http://www.verze.ro/index.php/Divertisment/Evenimente/batul-cel-de-mos-nicolae.html

    RăspundețiȘtergere
  8. cat de bine arata! Daca asa arata Mos Nicolae la tine..ma intreb ce i se pregateste celuilalt mos..mai darnic si mai harnic ... ;) Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce de bunatati Miha!!
    Precis Mosu a fost incarcat la Matei :)
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte harnicuta ai fost! Harnicuta, furnicuta. Toate arata de minune si ornamentele... Te asteapta un premiu la mine ! iti doresc o zi buna! Cami

    RăspundețiȘtergere
  11. Este minunat blogg-ul.Si eu stau in NRW poate facem schimb de adrese de mail.Te pup

    RăspundețiȘtergere
  12. Fantastic.Eine tolle seite.Viel Spass

    RăspundețiȘtergere
  13. dragele mele ma buucr din suflet ca va plac retetele.le-am incercat de-a lungul lunii noiembrie si le-am adunat aici,cu gandul ca va sunt de folos.

    anominule adresa mea de mail este trecuta si in profil: s_tana@web.de

    RăspundețiȘtergere
  14. Vai Mihaela ce de bunatati ai facut, pupici multi, o sa fac si eu ceva din retetele puse de tine chiar cautam biscuiti !

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna Mihaela. Iti aduc un premiu http://vegetarian-gustos-si-sanatos.blogspot.com/2009/12/primul-meu-premiu-mi-primer-premio.html astept cu nerabdare noutati. Sarbatori fericite.

    RăspundețiȘtergere
  16. ceau Mihaela, am vrut sa stiu la reteta de biscuiti alb negru cat de groase intinzi foile? fara ca ele sa fie suprapuse una peste alta...multumesc

    RăspundețiȘtergere
  17. ceau Mihaela, am vrut sa stiu la reteta de biscuiti alb negru cat de groase intinzi foile? fara ca ele sa fie suprapuse una peste alta...multumesc

    RăspundețiȘtergere
  18. andreea foile se intind destul de subtiri,cam 0,5 cm.daca va plac biscuitii mai grosuti atunci le poti intinde si de 1cm.

    RăspundețiȘtergere
  19. Am servit si eu cate un fursec din fiecare sortiment!Buneee!
    Ai un premiu la mine pe blog!Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  20. Te rog mult, sa vi la cules un premiu deosebit de asteapta! Frohe Weihnachten! Cami

    RăspundețiȘtergere
  21. Harnica, harnica de nu se mai poate. Craciun fericit si un an nou mai bun si cu sanatate.Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  22. draga mihaela,

    te asteapta un premiu pe blogul meu

    mika

    RăspundețiȘtergere
  23. mi-am facut si eu blog dar la cautare pe google nu apare dak dau cautare!apare doar daca scriu adresa completa adica http://pasiune pentru bucatarie.blogospot.com1poti sa ma ajuti si pe mine te rog

    RăspundețiȘtergere
  24. Imi face deosebita placere sa te anunt ca la mine pe blog te asteapta un premiu sa il ridici.
    Succese in tot ceea ce faci.
    Sarbatori fericite

    RăspundețiȘtergere
  25. Sarbatori fericite cu bucurii si impliniri alaturi de cei dragi! Sa va gaseasca Mosul cu masa bogata si sufletul curat! La multi ani !

    RăspundețiȘtergere
  26. Cred ca a fost tare incantat mosu' :)
    Am trecut sa iti doresc un Craciun fericit si un an nou cu multe bucurii :)

    RăspundețiȘtergere
  27. Arata excelent fursecurile tale!!Iti doresc un Craciun Fericit alaturi de cei dragi si un An Nou plin de realizari, sanatate si fericire! La multi ani!!

    RăspundețiȘtergere
  28. Craciun fericit si imbelsugat, multa liniste in suflet si multe bucurii!! Un An Nou plin de impliniri!! La Multi Ani!!

    RăspundețiȘtergere
  29. Succes si multe bucurii de sarbatori!

    RăspundețiȘtergere
  30. Craciun fericit si multa pace si liniste in suflet !

    RăspundețiȘtergere
  31. Salut www.SpuneNuDrogurilor.com este o echipa recent formata, nonprofit, care si-a propus sa lupte pentru constientizarea opiniei publice, a tinerilor debusolati de societatea în care traim despre tot ceea ce înseamna consum de droguri într-un fel sau altul.
    Daca prin actiunea ta, salvezi o singura viata de la decadere, considera ca ti-ai atins scopul, alaturi de noi toti ceilalti.

    Daca doresti sa sustii aceasta campanie, afisaza pe blogul tau un banner, codul se preia de la: www.spunenudrogurilor.com vei fi sustinut si tu de aceasta campanie lasa un comentariu daca ne sustii sa te sustinem si noi Scuze de deranj

    RăspundețiȘtergere
  32. Fiecare moment al zilei este important. Dimineata aduce SPERANTA. Dupa amiaza aduce CREDINTA. Seara aduce DRAGOSTEA. Noaptea aduce ODIHNA, Iti doresc sa ai parte de toate acestea astazi in noul AN. LA Multi Ani 2010 !

    RăspundețiȘtergere
  33. Un blog estupendo y unas recetas increibles.

    Acabo de descubrirte y te voy a seguir por aqui.

    Saludos

    RăspundețiȘtergere