![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhL1gSHumXVRWbSINcR7vwZ9mkPB7vQxYn0SU0RxArwIzwqBEpv1VXO82sluFUw4K847IMYbv1vDJSPmDzy_R77zmy1IvPHuyK7eFD466yZTG5ei1136PqKNiR0Rsdg2a3L8_DoVofSPBo/s280/P1400148+Kopie.jpg)
-800-1000g limba de vita
-4 cepe mari
-250g ciuperci felii,din conserva
-5 catei usturoi
-1 morcov mare
-200g bacon tocat marunt
-200ml vin rosu
-200ml sos de rosii
-1 lingura boia dulce
-sare,piper,verdeata tocata
limba se pune la fiert pt 2 ore,pina cand este moale.se curata apoi de pielea alba si se taie felii potrivite.
in 2 linguri ulei masline se caleste baconul impreuna cu ceapa,usturoiul si morcovul si ciupercile taiate marunt.se adauga limba si dupa cateva minute bune se stinge cu vinul.lasam sa se evapore 2-3 min apoi pune sosul de rosii,apa si 2 -3 foi dafin si lasam sa fiarba la foc potrivit pina scade sosul.il legam cu putin amidon si lasam cateva min pe foc sa se ingroase ,pina la consisitenta dorita.condimentam cu sare,piper,adaugam verdeata tocata.servim cu orez sau paste.
Waw, Mihaela, imi place la nebunie tocanita asta!! Arata atat de apetisant... Mi-ai dat o idee grozava... Multumesc si un we minunat!
RăspundețiȘtergereBuna tocanita ta, cred ca am mincat limba de vita ultima oara, acum vreo 7 ani...
RăspundețiȘtergereUn joculet te asteapta la mine...
Pupici si week-end placut !
Unde ai gasit sa cumperi limba de vita? La metzger sau in supermarket?
RăspundețiȘtergereSi mai am o intrebare: pe masura ce le postezi apar toate retetele in cuprins in stanga blogului? Sau nu se actualizeaza?
RăspundețiȘtergerelimba am gasit-o in real.
RăspundețiȘtergereapar in stanga blogului numai daca le indexez eu...si in ultimul timp am fost cam lenesa si nu am indexat.
o zi frumoasa!
Ooooooooo, Miha! Stiu ca e munca nu gluma sa tii blogul dar te rog poate pui la index toate bunatatile. Eu cum vad ceva mi le "copiez" sa le pot face si eu dar de multe ori trebuie sa revin pe blog si nu le mai gasesc. Daca se poate evident... Vineri merg la Real si caut si eu limba. Sa vedem ce mai zice sotul la asa ceva ca de ficat si creier fuge!
RăspundețiȘtergereM-ai salvat cu reteta asta. Aveam limba in congelator si cum ai sunt reticenti la ceva nou, nu prea aveam idee cum sa o gatesc.
RăspundețiȘtergere