![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLtGkm7cbidb3asa_BIKL3a3LDQhzbfkwgjQTdV_rDEZRBk0kH-582hm0mOjihOKlUe161lgB8CaFBz2IwaLtPnDEqPz22ERVN9vsiThqZ19zU2GHaeCwExYGo42iUZXeAZ71TKNZtn68/s280/P1400050+Kopie.jpg)
o reteta simpla si delicioasa pe care am avut-o pe masa de craciun...dar din pacate abia acum ajung sa v-o arat.
blat:
-6 oua
-6 linguri faina
-3 linguri apa
-6 linguri zahar
-1 plic praf de copt
-1 plic zahar vanilat
-1 plic esenta vanilie
crema alba:
-250g branza grasa de vaci(noi am folosit milli)
-200g smantana pt frisca
-5 linguri zahar
crema de budinca:
-3 budinci vanilie
-1 l suc natural de portocale
-3 linguri zahar
se separa ouale si se bat albusele spuma tare cu apa si apoi adaugam zahar,cate o lingura,pe rand si mixam pina cand acesta se topeste si spuma sta teapana.se adauga galbenusul,faina,aromele si praful de copt.turnam compotitia in tava mare de aragaz si coacem la foc potrivit.rezulta o foaie subrire pe care o lasam sa se raceasca si taiem in jumatate.mixam smantana pina devine frisca,apoi o amestecam cu zaharul si branza.fierbem budinca impreuna cu zaharul si sucul si o lasam sa se racoreasca.
din cele 2 compozitii punem alternativ pe prima foaie de blat ,usor insiropata cu suc natural de portocale, siruri de budinca si branza.adaugam capacul si repetam.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEisz6YT9L6l-nKHYjnGXDRaUEdSg9Dsjafh_dyKmL9YsnA83uy7G50Y1YoUtEuy5XqaRo_4YoviZFV7tzxBZZGu1H3dLokh0pchsjtQE3S6VQkJJp75cnAphOuM9UDabnWLtEdw7ci5zK0/s280/P1400038+%28Small%29+Kopie.jpg)
dam la rece pentru cateva ore inainte de a putea fi taiata.
am repetat cateva zile mai tarziu reteta,de aceasta data deasupra turnand numai budinca pregatita cu suc.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhCCCx-lznA4TCxipfRN-RXBS1ak2GbXi5d7lfwjz__FaZpDzUey7yTdGUqg7ujvQLC-GN5yqqnkkuoOvAorIiYvGTxWl_h944tti4XhLH8QaTcPUqhBwE65vvQTJc0Bhkz2WmnwfyMQ_o/s280/P1400015+%28Small%29+Kopie.jpg)
Chiar e buna :)
RăspundețiȘtergereM-a derutat un pic prima prezentare:), dar mi-a ramas privirea pe poza cu doua straturi de frisca-budinca. Chiar arata incredibil de bine.
RăspundețiȘtergereAveti si voi zapada? La noi este ca-n povesti:) de vreo saptamana si tot ninge in fiecare zi cate un pic sa intretina albul perfect.
Te pup.
Buna Miha,
RăspundețiȘtergereTe-ai intors din Romania?
Minunat arata, imi era dor de bunatatile facute de tine.
RăspundețiȘtergerePe blogul meu te asteapta un Premiu, daca vrei poti trece oricand sa il ridici, pupici .