![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjSMzU5o6L9IQGdXf-b0RpJBefay4bapCDTHRai2e6S3nTXh-mU5UldqhVEru9tbkrMiYWFSmhsbAzK9qghKj62RrjpPxjNi226voCKN89zSro9YeWCzgStVKxiJ2wvJhzLV0-s_MQ4zAM/s280/P1400449+Kopie.jpg)
din lipsa de timp nu am mai scris de mai bine de o saptamana nici o reteta pe blog.sper ca in viitor sa recuperez si sa va mai arat cate ceva din ceea ce am apucat sa gatesc.
aluat:
-100g unt moale
-1 ou
-100g miere
-250ml lapte
-1 cub drojdie,45g
-sare cat luam intre 3 degete
-500g faina
umplutura:
-350g nuci macinate
-150g zahar(sau dupa gust)
-5 linguri lapte
-2 albuse
-1 compot visine
pt fulgii crocanti:
-75g amarettini
-75g unt
-100g faina
aluatul l-am framantat la masina de paine si apoi l-am lasat sa dospeasca pentru 30min.in tava mare de aragaz(32x39) pregatita cu hartie de copt am intins aluatul si l-am intepat de mai multe ori cu o furculita.
zaharul,laptele si nucile macinate le-am amestecat cu cele 2 albuse spuma tare(daca nu aveti albuse ratacite prin frigider-puteti pune si 1 ou la care bateti albusul separat) si am intins peste foaia din tava.am presarat visinele bien stoarse de suc.
amarettini i-am zdrobit cu sucitorul si apoi amestecat cu faina si untul pina cand au avut consistenta unor firimituri mari.am presarat peste fructe si am dat la cuptor ,pentru 20-30min la 190grade,cu ventilatie.
lasam sa se raceasca si taiem bucati.
Si nuca...si visine...tre sa fie o nebunie!
RăspundețiȘtergerefoarte bine arata, dar ce este amarettini?
RăspundețiȘtergereMa bucur de fiecare data cand apare ceva nou pe blogul tau.
RăspundețiȘtergereVisinele-s romanesti sau nemtesti? Daca-s nemtesti, de unde?
Iti doresc o primavara cu suflet senin si inima bucuroasa!
Liana
miha este o bunatate.o jumatate am congelat-o sa vad cum se comporta.
RăspundețiȘtergereamarettini sunt biscuiti mici,rotunzi italieni care au gust de migdale.in caz ca nu gasesti poti pune biscuiti normali sau cu arome.
RăspundețiȘtergereliana draga mea visinele le-am adus din romania cand am fost in iarna.mai am 2 borcane pe care le pastrez pentru alte bunatati.
RăspundețiȘtergeredar poti face si cu un compot de cirese de la aldi sau lidl.
te pup si iti doresc un sfarsit de saptamana minunat!
poze? Sunt curioasa cum e mixtul dintre visine-nuci ;-)
RăspundețiȘtergereArata fuarte bine!
RăspundețiȘtergereI-mi place mult blogul tau!
Ai de tuate, in special de painea , cornuri...!
Tine-o tot asa!
arata buan yamyy
RăspundețiȘtergereHi ,te asteapta niste premi la mine pe blog de 8 martie daca iti face palcere sa-l ridici .....