miercuri, 16 martie 2011

paine rasucita,cu faina de arpacas si cartof





am renuntat de aproape 2 ani sa mai cumpar paine de la magazin.in general fac aceeasi reteta de paine alba,normala dar aseara am avut chef sa incerc ceva nou.a iesit o painica foarte buna si care se pastreaza proaspata 2-3 zile.

-150g cartofi fierti(2),razuiti
-200g faina arpacas
-300g faina normala
-1 pachet drojdie uscata
-270ml ala calda
-2 lingurite sare
-1 lingurita miere

din ingredientele srise am framantat un aluat la masina de paine si l-am lasat la dospit.iese un aluat usor lipicios dar care se va rasturna pe masa bine infainata si i se da forma dorita.eu am facut de aceasta data o franzela rasucita.


se incalzeste cuptorul la 225grade si se pune tava cu paine pentru 20min apoi se reduce temp la 185grade.se coace pina cand se rumeneste deasupra.

se lasa sa se raceasca pe un gratar!


.

13 comentarii:

  1. si noi facem paine acasa.o sa incerc reteta ta!
    diana

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Mihaela, toate tipurile de paine si prajituri cu aluat pe care le faci arata fenomenal! Cred ca pana la urma m-ai convins sa imi iau o masina de paine pentru ca aluatul framantat la mana nu iese asa, iar rabdarea mea pt aceasta activitate este foarte redusa! :) pe aici se spune ca Panasonic e cea mai buna marca pt masinile de paine. Tu ce zici?

    RăspundețiȘtergere
  3. diana abia astept sa revii cu impresii!

    RăspundețiȘtergere
  4. emy eu am una tefal xxl,cu 2 palete.nu prea conteaza marca,am avut una no-name dar care avea numai o paleta si nu puteam framanta mai mult de 500g faina deodata.am renuntat la ea si mi-am luat-o pe aceasta.pot framanta paine dintr-un kg faina sau aluat de cozonaci.eu una sunt foarte multumita.nu o folosesc decat pe prg de paste sau aluat+dospit.
    am copt in ea numai o singura data,de curiozitate....dar prefer sa ma joc cu aluatul dupa ce este dospit.

    o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. imi place tare mult...si ingredientele si rezultatul final!
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi face placere sa-ti transmit un premiu Primavara 2011 pentru ca-l meriti din plin. Te astept cu drag
    http://gratziela-retete.blogspot.com/2011/03/premii-primavara-2011.html

    RăspundețiȘtergere
  7. mariette sper sa o incerci daca ti-a facut cu ochiul!

    RăspundețiȘtergere
  8. craita,este buna si imi place ca se pastreaza bine 2-3 zile.te pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. graziela iti multumesc din suflet pentru premiu,fug chiar acum pe blog la tine sa-l vad!

    o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere