vineri, 18 martie 2011

tort cu budinca si crusta de migdale





se apropie week-end-ul si nu-l putem incepe fara ceva dulce.

tortul acesta este o dedicatie speciala,din toata inima, pentru prietena mea Ramona,aflata la 1500km departare si care a devenit de curand mamica unui baietel minunat.sa va traiasca Darius si sa fie cuminte si mancacios iar tie draga mea refacere rapida!

aluat:
-250g faina
-1 plic praf de copt
-100g zahar
-2 oua
-150g unt

budinca:
-350ml lapte
-125g unt
-50g zahar
-1 budinca vanilie

crusta de migdale:
-125g unt
-100g miere
-100g smantana subtire,de frisca
-200g migdale feliate

se mixeaza intr-un castron ingredientele pentru blat.acesta se toarna in tava de tort pregatita cu hartie de copt si se da 10min la 185grade,pina prinde culoare:

in acest timp fierbem budinca,dar cu cele 350ml lapte.cand s-a ingrosat luam cratita de pe foc,punem untul cuburi si amestecam pina se incorporeaza.turnam dupa 5 min,cand s-a mai racorit,peste blatul de tort:

pentru crusta,punem intr-o tigaie antiaderenta smantana,mierea si untul la topit,amestecand uneori pina incep sa fiarba.turnam migdalele si lasam pe foc pina compozitia se ingroasa si face besicute:

o vom turna peste budinca si dam tortul la cuptor pentru 35min la 185grade.ultimele 7 min eu las numai la rezistenta de jos a cuptorului meu electric.

lasam tortul sa se raceasca in forma,cel mai bine peste noapte sau cateva ore bune.

se taie si serveste!
sa aveti un week-end minunat!!!!


.

7 comentarii:

  1. multumesc bianka,a mai ramas o ultima feliuta pentru cafeaua de azi dimineata!

    RăspundețiȘtergere
  2. prego federica! fammi sapere appena li provi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca e o "nebunie" de arome aici !!!
    Tastatura mea e ...leoarca, asa ca, trebuie sa ma apuc de treaba.
    Dar nu azi ca e sarbatoare !
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  4. sidy ma bucur ca ai trecut pe aici.torul este intr-adevar delicios,mai ales crusta...deliciuuu!!!

    week-end minunat!

    RăspundețiȘtergere