joi, 14 aprilie 2011
supa crema de mazare cu vin
-1 ceapa mare
-300g mazare din conserva
-100ml vin alb sec
-300ml supa legume
-100ml smantana dulce
-100ml smantana acra
-sare,piper,marar
ceapa se pune la calit in 2 linguri ulei masline.adaugam mazarea si dinstuim 3-4 minute apoi stingem totul cu vinul alb.lasam cateva minute sa se evapore si turnam supa de legume(sau apa).fierbem vreo 25min pina cand legumele sunt moi.adaugam smantanile,ondimentele si pasam totul cu mixerul bat.la final punem mararul tocat fin.
noi am servit alaturi de crutoane de paine cu usturoi:
painea am taiat-o cubulete si am pus-o intr-o forma rezistenta la cuptor impreuna cu vreo 4 catei usturoi,totul stropit cu ulei de masline.dupa 10min la 200 grade se mai amesteca prin cubulete si mai lasa daca este nevoie 3-4 min.
sa aveti pofta!
.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu