miercuri, 13 aprilie 2011

impletitura cu migdale...repetitie pentru Sarbatorile pascale!






m-am gandit ca v-ar ajuta daca as posta pe blog cateva retete pentru Sarbatorile Pascale ce bat la usa.am incercat acest cozonac cu migdale,care a iesit deosebit de pufos si delicios!!!

aluat:
-500g faina
-250ml lapte
-2 oua
-60g zahar
-75g unt
-1 cub drojdie proaspata
-putina sare
-coaja rasa de portocala

umplutura:
-3 albusuri
-350g migdale macinate
-100g zahar pudra

in plus:
-1 galbenus
-1 lingura iaurt simplu
-crocant

reteta pas cu pas o gasiti AICI

aluatul l-am framantat la masina de paine si dupa ce a dospit l-am impartit in 2.
pt umplutura am batut albusele spuma tare cu zaharul si am adaugat migdalele macinate.aluatul l-am impartit in 2 si am pus cate o parte din umplutura pe fiecare din foi,am rulat si apoi impletit cele 2 rulouri.le-am pus in tava de chec pregatita cu hartie de copt,uns cu galbenus+iaurt si presarat ceva crocant pe deasupra.

dupa ce a dospit o ora l-am pus la copt,la 185 grade pentru 50min.

se lasa sa se raceasca si se feliaza:

in zilele urmatoare urmeaza Pasca cu branza si Cozonacul cu rahat si cranberries.
sa aveti pofta!


.

6 comentarii: