vineri, 26 august 2011

evantai din zucchini cu carne tocata si feta



un alt mod de pregati binecunoscutii zucchini umpluti!


-4 zucchini
-1 ceapa
-1 morcov
-1 catel usturoi
-2 linguri ulei
-400g carne tocata
-1 doza rosii tocate(425ml)
-sare,piper
-200g feta

zucchini se spala si se taie capetele.pe lungime se feliaza fasii relativ subtiri,lasandu-le unite la unul din capete.
carnea se pune la calit cu ceapa si morcvul,adaugam usturoiul trecut prin presa si rosiile tocate.lasam sa scada sosul 5 min,condimentam cu sare,piper.
cu aceasta compozitie umplem zucchini,ca in foto:

eu am fost nevoita sa pun in 2 forme,asa ca voi puteti alege o tava mai incapatoare de la inceput :)) ii asezam in tava unsa cu putin ulei.

se presara deasupra branza:

acoperim cu folie si dam tava la cuptor pentru o ora,la 180grade,cu ventilatie.
ii lasam apoi inca 5 min sa se aureasca si ii putem servi simpli sau cu garnitura de orez.
sa aveti pofta si un week-end cu soare!(la noi e furtuna)

.

4 comentarii: