sâmbătă, 27 august 2011

tort de zmeura cu crema cappuccino






nu puteam incepe week-end-ul fara sa va propun ceva dulce si cum sezonul zmeurii e in toi inca m-am oprit asupra acestei retete. la noi insa este o ocazie speciala,ziua sotului meu!



blat:
-3 oua
-90g zahar
-1 plic zahar vanilat
-100g faina
-1 lingura praf de copt

crema si ornat:
-200g branza vaci
-1 galbenus
-3 plicuri praf de cappuccino(am pus vreo 4 linguri bune)
-100g zahar
-20g gelatina(12foi)
-50g fulgi de ciocolata
-400ml frisca
-400g zmeura
-50g ciocolata alba



cuptorul se incinge la 180grade.se face un aluat din oua,zahar,zahar vanilat,faina si praf de copt.se toarna in forma de tort pregatita cu hartie de copt si se coace 20min.se lasa sa se raceasca.

praful de cappuccino se amesteca cu 150ml apa fierbinte si zaharul.se mixeaza branza cu galbenusul si se incorporeaza apoi cappuccino.gelatina se inmoaie in apa si se amesteca in crema,cf instructiunilor de pe plic.(va recomand cu drag gelatina instant-sofort gelatine-scrie pe ea care se amesteca pur si simplu cu crema) impreuna cu fulgii de ciocolata.
se pune in jurul blatului un inel pentru torturi si se unge blatul cu o lingura gem de zmeura.se pun 300g zmeura peste blat.

frisca se bate si omogenizeaza cu crema.se toarna peste blat si se da la rece 2 ore.se indeparteaza apoi inelul din jurul tortului si se decoreaza cu restul de fructe.
fulgii de ciocolata alba se rad cu ajutorul instrumentului de curatat fructe.se da la rece pina in momentul servirii.

combinatie dintre zmeura dulce acrisoara si crema cappuccino este fantastica,merita sa il incercati!!!

un week-end minunat sa aveti!


.

12 comentarii:

  1. La multi ani sotului tau!!!!
    Tortul arata extraordinar de bine...si foarte apetisant....o combinatie excelenta!
    Pupici si un weekend placut!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani sotului!
    Grozav de bun cred ca este tortul. Fain; vreau si eu :D

    RăspundețiȘtergere
  3. L multi ani sotului tau, multa sanatate si fericire.
    Un pupic lui matei de la mine.

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc petronela,combinatia este intr-adevar excelenta!

    RăspundețiȘtergere
  5. gaby din pacate nu a mai ramas nimic!
    multumesc pentru urari!

    RăspundețiȘtergere
  6. claudia multumesc,ii voi transmite urarile de la voi!

    RăspundețiȘtergere
  7. miculina il voi pupaci pe junior din partea ta.multumesc de urare!

    RăspundețiȘtergere
  8. La multi ani sotului tau Miha!Tortuletul este pe masura talentului tau culinar, adica excelent!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. liana multumim de urari.esti o draguta,ca intotdeauna!

    RăspundețiȘtergere