luni, 29 august 2011

ragu de ciuperci si zucchini




ragu sau mai pe romaneste tocanita este o mancare pe care o savuram de obicei toamna-iarna,dar cum la noi este inca august si avem 14 grade m-am gandit ca merge sa ne incalzim putin.

-2 zucchini
-400g ciuperci
-1 legatura ceapa verde
-2 linguri ulei
-sare,piper,verdeata
-200ml smantana

se pot folosi atat ciuperci proaspete cat si din conserva.eu de aceasta data am optat pentru a doua varianta si le-am aruncat direct in tigaie la dinstuit in ulei impreuna cu zucchini si ceapa.



cand legumele au prins culoare se toarna o cana supa(sau apa) si se lasa sa fiarba,cu capac pina scade cat de cat lichidul.

se amesteca smantana lichida cu 1 lingurita amidon si se toarna in tigaie.se lasa cateva minute sa se lege si presara verdeata.gata masa de seara!
am servit cu mamaliguta.

o saptamana frumoasa va doresc!!!!!


.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu