marți, 13 septembrie 2011

gratin cu somon(lachs) si cartofi



pt 4 portii:

-500g cartofi fierti
-100g spanac
-500g somon
-2 catei usturoi
-2 cepe
-2 linguri unt
-2 linguri faina
-100ml vin alb
-400ml supa
-150g crema de branza
-4 linguri parmezan
-2 linguri creme fraiche(sau smantana groasa)
-sare,piper

cartofii fierti se taie felii.spanacul se opareste scurt si se lasa la scurs.ceapa si usturoiul se toaca fin si se pun la calit in unt.se presara faina si se stinge totul cu vin si supa.se lasa sa fiarba cateva minute ,apoi se ia de pe foc si se adauga crema de branza,condimentele si parmezanul,apoi creme fraiche.
intr-o forma rezistenta la cuptor se aranjeaza cartofii,spanacul si pestele in straturi,se condimenteaza bine:

si se toarna sosul deasupra.se da tava la cuptor pt 25 min,sa se aureasca.
sa aveti pofta!


.

10 comentarii:

  1. foarte fain arata.cred ca-i delicios.pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. anca,te invit cu placere la o portie!!

    RăspundețiȘtergere
  3. e bun,a mancat si piciul meu o portie mica!

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata DELICIOS!!! Ce fel de supa este? De pasare? Multumesc! Abia astept sa incerc reteta!

    RăspundețiȘtergere
  5. ioana eu folosesc supa de legume.fierb un morcov,o ceapa,ceva verdeturi,o telina,o bucata praz si apoi o pun la congelator in pahare de 250ml.o folosesc la nevoie.

    RăspundețiȘtergere
  6. bianka ma bucur ca iti face cu ochiul.

    RăspundețiȘtergere
  7. da'...am uitat..ce-i lachs-ul ala..ca nush...

    RăspundețiȘtergere
  8. coc trebuie sa recunosc ca pe moment nu mi-a venit cuvantul in romana,dar pina la urma l-am gasit :-))

    RăspundețiȘtergere