afara miroase a toamna....si pietele sunt pline de mere,prune si alte fructe de sezon.
am profitat ca marti s-a tinut piata la noi in cartier si am luat mere dulci si zemoase iar cu o parte din ele am facut aceasta placinta.
pt tava mare de aragaz (32x39)
aluat:
-800-900g faina
-400g unt(am pus 200g unt+ 200g untura)
-4 oua
-125g zahar
-1 priza sare
-1 plic praf de copt
umplutura:
-125g zahar
-500ml vin alb dulce(merge si suc mere neacidulat)
-2,5 kg mere
-2 pachete budinca vanilie
pentru aluat amestecam ingredientele intr-un castron incapator si dam coca rezultata la rece.pt ca a iesit mult aluat o jumatate l-am folosit acum iar cealalta parte am pus-o la congelator.
merele se curata si taie cubulete.zaharul se pune la caramelizat si cand s-a topit se stinge caramelul cu vinul,amestecand pina se dizolva toata crusta.se pun merele si se lasa sa fiarba 5min apoi adaugam budinca dizolvata in 4 linguri apa.tinem pe foc pina cand se leaga ca o budinca amestecul.lasam la racit:
se lasa sa se raceasca complet inainte de a fi taiata:
se poate pudra cu zahar sau servi asa simpla.
acestea fiind zise va doresc un week-end minunat si pe saptamana viitoare!!!!!
.
delicioasa lacinta cu mere.foarte bine arata.pup si week-end minunat!
RăspundețiȘtergereBuna tare placinta,dupa cum arata.Pupici!
RăspundețiȘtergereMa omorati fetelor cu prajiturile cu mere si eu nu am timp sa fac desi imi
RăspundețiȘtergereplac la nebunie!
multumesc sarah,week-end placut si voua!
RăspundețiȘtergereda da e buna,foaia se topeste in gura!pupici
RăspundețiȘtergereteo,prajiturica asta e o nimica toata pe langa ce minunatii faci tu!!!!
RăspundețiȘtergereImi place cum ti-a iesit placinta.
RăspundețiȘtergeremultumesc haplea!
RăspundețiȘtergereo saptamina frumoasa!