joi, 17 noiembrie 2011

invartite cu scortisoara


reteta aceasta mi-a facut cu ochiul inca de cand a scris-o miha pe bucataras.azi i-a venit randul si nu-mi pare rau ca m-am pus la treaba.in casa miroase a sarbatoare iar invartitele sunt delicioase!

aluat:
-2 oua
-1 plic drojdie granulata,7g
-70g zahar
-200ml lapte
-60g unt
-550g faina
-sare cat luam intre 3 degete
-coaja de portocala razuita

in plus:
-50g unt
-3 linguri zahar
-1 lingura scortisoara

aluatul l-am framantata la masina de paine si apoi l-am lasat la dopsit.l-am intins pe masa usor infainata in forma dreptunghiulara,l-am uns cu untul incalzit putin la microunde si am presarat zaharul si scortisoara:

pliem marginile foii spre interior,formand un dreptunghi mare apoi inca o data,formand de aceasta data un dreptunghi mai mic:

se lasa sa se odihneasca 10min si se intinde o foaie de 1 deget grosime care se ruleaza strans.taiem cu ajutorul unei ate felii(ca si cum am face nod):


asezam spiralele in tava tapetata cu hartie de copt:

si le aplatizam usor cu palma.le lasam inca 10-15min in tava sa se odihneasca si le coacem in cuptorul preincalzit la 190grade,pentru 25-30min.

sa aveti pofta!!!!


.

7 comentarii: