sâmbătă, 31 martie 2012

gogosi simple


mama ne-a rasfatat cu gogosi.si cum nu are prea mare incredere in toata aparatura ce o am in bucatarie a folosit metoda traditionala si a framantat aluatul, cu mina,asa cum face mereu.

-275ml lapte
-2 galbenusuri
-1 lingura zahar
-o priza sare
-1 cub drojdie,45g
-aprox 500g faina

300ml ulei pentru prajit

se incalzeste laptele si se dizolva in ea zaharul si drojdia.se pune faina pe masa si face o adancitura in mijloc,se toarna amestecul de lapte si galbenusurile.se framanta pina cand aluatul e fin si se desprinde de pe maini:


se lasa apoi la dospit cam 1h:


se intinde intr-o fosie potrivit de groasa pe masa usor infainata:

si se taie patrate:

se lasa sa mai dospeasca 25min si se coc in ulei incins,la foc nu prea mare.se servesc pudrate cu zahar!



.

8 comentarii:

  1. Mmmmm gogosi!
    De cand n-am mancat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Gogosile din bucataria ta arata foarte bine si cred ca sint tare bune.Elena

    RăspundețiȘtergere
  3. any nici eu nu fac prea des,dar acum era pofta mare si ne-a rasfatat mama cu ele!

    RăspundețiȘtergere
  4. elena sunt bune ,mai ales ca le-a facut mama

    RăspundețiȘtergere
  5. Sanatate mamei tale:)!!!!!si putere de munca,pentru a va delecta in continuare cu delicatese:X!!!Delicioase gogosile!

    RăspundețiȘtergere
  6. multumesc de cuvintele frumoase maria!

    RăspundețiȘtergere