![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6GzSUxka0VE50E2XNVCV0tD_9lTe5rgeVvLrgXYXOvXxU2MwM11D4Bdxz5JFYvhqfRiXIvSw5fC1fH7ECnG6im8yCtkD6dW2DazhqPFboJwxgyKMPV1JTfSMilA4onGhptCAx2baNEekn/s280/P1560770+Kopie.jpg)
tot mama ne-a rasfatat si cu acest chec simplu dar delicios cu gem de gutui facut in casa.
aluat:
-125g zahar
-250g faina
-1 plic praf de copt
-1 plic finesse portocale de la dr oertker
-4 oua
-150g unt
-1 borcan mic gem de gutui
se mixeaza toate ingredientele si se toarna o parte din compozitie in tava de chec pregatita cu hartie de copt.se da la cuptor pentru 10min la 190 grade.se pune apoi dulceata si restul aluatului:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhv2qjPP3QUOtIPkjrwhQRiH0PcNqpoLdAReF4gjai0IGo4Bw6BjUd7CsA27Knsb4QHQcsITvR2LBRCCTCwvSaWQzT_WIMbf2WEtBNC4BjHl2WwrI51znwc9hrfYg4CqxFjEl2Od1BFFuLk/s280/2012-04-02_083130+Kopie.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg3lPgxRd__pVcbJiueVWLnXZgwc5T3C1z0P8uwFlGNMujMJL0t-QvE-LDiy4QYTKGcpx55IYG_W2hLYdDJ7CsPVym1LSKFdCCOOLDP1qveT7s2NhXssSOGqKfCiAJd15AHgLzVGJ9fCj7y/s280/P1560763+Kopie.jpg)
sa aveti pofta!
.
Apetisant checul cu gemul acesta aromat.Pup!
RăspundețiȘtergerece fraged pare! si eu vreau......
RăspundețiȘtergereMmmm - gem de gutui. Preferatul meu. Nu vad des retete cu gem de gutui. Trebuie sa fie o bunatate!
RăspundețiȘtergerema bucur ca-ti place Dia!pupici
RăspundețiȘtergerealinutzika e fraged,dar la noi nu a apucat a doua zi!
RăspundețiȘtergeream primit de la mama din romania gem de gututi si vor mai aparea cateva retete zilele urmatoare cu el!
RăspundețiȘtergereGem de gutui nu am mai mincat demult.Checul tau are un gust si un parfum aparte pe care il da gemul.Elena
RăspundețiȘtergereElena pe noi mama ne rasfata in fiecare an cu gem de gutui facut in casa.
RăspundețiȘtergereMiha, pot folosi si alt gem? Ce mi-ai recomanda?
RăspundețiȘtergerePupici!
ioana alt gem nu stiu sa-ti recomand,unul care nu are gel fix si e mai tare.dar poti pune 2-3 mere rase si usor calite cu 3-4 linguri zahar si ceva scortisoara.
RăspundețiȘtergereTare bun e checul cu gem de gutui. pup
RăspundețiȘtergere