pina sunt gata cele de azi vi le arat pe cele facute in toamna ,tot de mama dar pe care nu am mai apucat sa le scriu pe blog.
pt galusti:
-350g quark(crema de branza,branza dulce)
-750g cartofi fierti
-2 oua
-100g faina
-45g gris
-sare,piper
-prune
-cateva linguri gris,zahar
-2 linguri ulei
cartofii fierti se trec fierbinti prin presa si se lasa sa se raceasca.se amesteca cu restul ingredientelor si se formeaza un aluat nelipicios care se lasa 10min sa se odihneasca:
se taie felii,se foreaza galusti,punand in fiecare cate o pruna(ale mele au fost cu niste prune uriase,cred ca ultimele ce le-am gasit pe piata atunci):
si se fierb in apa sarata cu putin ulei,sunt gata cand se ridica la suprafata.
separat se caleste grisul in uleiul incins si se ameteca cand s-a racorit cu zaharul.se trec galustile prin acest amestec
si se servesc cu mare pofta!!!!!
.
Wow....ce deliciu!!!!Ador galustile cu prune:X Nu stiam de varianta ta de aluat....dar e super!!!!Pupici
RăspundețiȘtergeresi eu as manca saptamanal numai ca nu-mi prea place sa le mesteresc!
RăspundețiȘtergere