![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjB2M_hiqfCohhks4G-uWnxB0aQjP3Po2gG7pUWW48INkz2cN0OkSBMpOrpQ1XRXzetDDlfVaUwNfk-LLEUAB4r13qOWTmLpL_59_kWddeopM8-RKn6poqln1gzjm97Bbx_9cnNw3cqzJKi/s280/P1560863+Kopie.jpg)
aluat:
-900g faina
- 2-3 oua
-500g iaurt simplu
-300g zahar
-150ml ulei
-50g drojdie proaspata
-o priza sare
-coaja de lamaie
umplutura:
-350g mac macinat
-200g zahar
-200ml smantana de frisca
-1 ou
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7baC4xznQuIOjVDmOw5Zy-ck-HgHZaaqI22EtZI9BDb-lKQadkhAn70YYQdXMoBssuT5MYpkfpjeGAX6gvJ8S2BkuARpTZkMgXYj9bCYyZnFphkc4U0a5SjI2HByizmrvmfw6OBlrvcDn/s280/P1560823+Kopie.jpg)
aluatul l-am framantat la masina de paine ,la prg de aluat.l-a impatit apoi in 3 bucati si fiecare a fost altfel impletita:
pentru umplutura mama a amestecat macul macinat cu zaharulsmantana de frisca si oul usor batut.
prima parte mama a impartit-o in 10 bucati mici si pe fiecare a pus cate o lingura de umplutura:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQxpGrvblQY429McQhOETedAE2cWSblmLnFSzDrQoIEbj87CkXokQZfifm9KB63J1mramGXd558gpKWbpoAeCJqFMroHOit-Jct5KvTGC0_G1u6m7G2VIMmUzOEpHhFMoB_tJt0GcJYvyX/s280/P1560780+Kopie.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0CIr666VhnOvEtYL7sLkKT88jueG0tx4QLIIEMUarfMgjy-sV4qiB7B-AIx-3j1ylMcdnbkQEorMkPobj5Ztl6cBU1ql5uIEEHaQM47U_6Qqwb1bUVgOVuNz_ag_S-Rc1tzXCJqWB36md/s280/P1560787+Kopie.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhL13p9Z1Yeb7Q_K_GnfIbCbRH5v7NWy08NXASpkwwneVQfOPOW1Bpp48jzjIHcaQ1Osv66WcpIhx8AHQydYofSwoPiLm4y1qIOgjuHBRAO0mJgHpkvBUjrlJucBI7GfV7S_cfbq7tzGP3O/s280/P1560792+Kopie.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhs818C3l4SgpClKMwzK-sU5uGoKnbdwoHxKY9ZmVPJxLwsjC_meSgZtOYfdHzxX5QEVVY_T5eheIZeIMy6REVifLTwnev74wYDXI8i4ZnT-jnmWCOcgl9Ed0INcL8M00K60SW3zumJps6C/s280/P1560791+Kopie.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhOPJ4ADJi1kbsUcz39Bc2U77C5idALKlmJfW36OtdxuvUTxCAthg6xiawDznCayCCwWGQ3Hk981aURgO-244IrnmRaoQSOvFlIg1gmESPhAmTj2TCy9CVwIx4wzWHDBe_hf4KM6FZ3Jjtu/s280/P1560794+Kopie.jpg)
se lasa aluatul la dospit 1h,unge cu galbenus + smantana si am presarat deasupra krokant!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrlDiwl9VxNrLj32k7boaeCUoFXfxDlg9j5S1InoaGC7YUP90zEs361DrueL_Ko7G2XjBjfVYoxmYrm7yKGyp5BkcQrRLu9_wgYlYWJc7pTLzLOt6bFTLLghnNq0tlb9MF34TNnptbXZ9k/s280/P1560797+Kopie.jpg)
se coc la 185 grade vreo ora,apoi se scot si se lasa sa se raceasca:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjxA32dMRdZDm_D8Fm_yL4oblftWGB3Hm4YYUMzOQCcx5BXxZbiXQPLB3gi65buGAVvx-i6k1B9v6T8NN6wzBX0_6ax8zB4EPc6AR-Jfyqt2Uy50GZTRVJGhFSoTanzHYmzPPz54_REZjlm/s280/P1560809+Kopie.jpg)
se taie rece.se pastreaza cateva zile proaspat pufos invelit in folie alimentara:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwdzBzb6ijUNym-_if4ehSkW-qQEP_kgZ4Jkz5YD2L_MMmSnUkHW9EHR3djFK3CODTnPpFyzY62wHpuI5i7PTncNsAMIFLOVRmMWTLwa4vKjkuE-L-I4sKE2D_NhMlwCmjHpzpCjAthJl5/s280/P1560819+Kopie.jpg)
Spor la treaba!!!!!
.
Felicitari mamei. Pare delicios.
RăspundețiȘtergereModelul din formele lungi le-am facut si eu anul trecut,dar cu aluat cu smantana.Cred ca si cu iaurt este foarte,foarte bun aluatul.Oricum,cozonacii tai mi-au facut pofta.Pup!
RăspundețiȘtergerearata ff bine!!!
RăspundețiȘtergereO idee excelenta de asezat aluatul in tava! Nu m-as fi gandit nici intr-o mie de ani! Multumesc! :)
RăspundețiȘtergereCum ai făcut umplutura?
RăspundețiȘtergeregeorgiana am amestecat macul macinat cu zaharul,oul si smantana de frisca.nimic fiert de data aceasta.
RăspundețiȘtergereroxana ma bucur ca iti place.a fost ideea mamei.
RăspundețiȘtergeremultumesc alinutzika!pupici voinicului!!!
RăspundețiȘtergereDia nu stiu reteta cu smnatana dar voi arunca un ochi la tine pe blog.sigur e delicios si in varianta ta! te pup
RăspundețiȘtergeremultumim Kyra!
RăspundețiȘtergereArata minunat!
RăspundețiȘtergereCe frumosi sint si cu asa umplutura trebuie sa fie tare buni.Elena
RăspundețiȘtergereMulțumesc pt. răspuns! Macul este umplutura mea favorită pt. cozonaci și mi se pare înteresantă combinația cu smântănă pt. frișcă, sigur o să încerc și eu cândva, la fel și modul de așezare în tavă. Dacă asta a fost doar o repetiție pt. Paște, îmi imaginez cât de ocupată vei fi săptămâna următoare, așa că îți urez să ai spor la treabă!
RăspundețiȘtergeremultumesc Chef!
RăspundețiȘtergereelena macul e umplutura noastra preferata!
RăspundețiȘtergeregeorgiana de pasti va gati mama pentru noi si sigur ne va rasfata cu o gramada de bunatati!
RăspundețiȘtergerefoarte aspectos si gustos...dar cata drojdie se pune la aluat????
RăspundețiȘtergeremonika scuze ca nu am scris...graba asta!!!
RăspundețiȘtergeream corectat acum in mesaj.o zi frumoasa iti doresc!
super cozonaci! felicitari Mihaela!
RăspundețiȘtergeresuperb arata. Felicit munca, aprecieri si faptului ca ai pus poze intermediare, cu impachetat/asezat, cat si timpii, modul de organizare, etc. Toate astea sunt importante, mai ales pt o pers. ce nu le stie sigur.
RăspundețiȘtergeremultumesc pentru aprecieri arakelian!
RăspundețiȘtergeremultumesc diana,te pup!
RăspundețiȘtergere