in curand vom incepe sa pregatim cozonacii de Pasti si cu siguranta vor ramane o gramada de albusuri pe care le putem folosi la o prajitura cu foi din albus sau la acest chec delicios.
-600g albus(vreo 15-16 albusuri)
-1 1/2 cana (de ceai) plina cu zahar
-2 1/2 cana (de ceai) cu faina
-200ml lapte
-150ml ulei floarea soarelui
-coaja si zeama unei lamai netratate
-1 plic praf de copt
-1 ciocolata alba tocata grob
-100g nuci tocate
am batut albusurile spuma tare si am adaugat apoi zaharul pe rand ,mixand continuu.am pus laptele si uleiul,apoi coaja de lamaie si zeama iar la final faina si praful de copt.am turnat compozitia intr-o tava mare(sau 2 forme de chec normale) unse si pudrate cu faina si am presarat deasupra ciocolata si nucile grob tocate:
se lasa sa se raceasca complet si se scoate din forma.se pudreaza cu zahar sau se poate lasa simplu.
inchis intr-o doza se pastreaza proaspat pina la 3 zile.
.
Da'crezi ca rezista trei zile?Eu iti spun ca sigur nu.Pup!
RăspundețiȘtergerebun chec - dar un print e interzis, faci pacat mama draga acu inainte de sf pasti si sa nu mi spui ca lasand sa printam vreo reteta de aici de la tine e un furt -
RăspundețiȘtergereaurelia
da da ca iese ditamai checul!!!
RăspundețiȘtergereaurelia merge sa salvezi reteta cu copy-paste!
RăspundețiȘtergerespor la treaba si sarbatori fericite!
bun tare checul tau. pup
RăspundețiȘtergerecred ca este cel mai bun chec.Elena
RăspundețiȘtergeremultumesc timea!
RăspundețiȘtergeree un chec delicios si am scapat si de albusurile din congelator cu ocazia aceasta!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine si s-ar concubina de minune cu o ciorba radauteana (ca de acolo-mi raman albusuri pe stoc, la ce v-ati gandit?).
RăspundețiȘtergereMihaela, tava e teflonata? Ai dat-o cu ceva grasime inainte?
Zi frumoasa iti doresc!
trebuie sa fie foarte bun !!!
RăspundețiȘtergeresmaranda tava e unsa si pudrata cu faina.desi e teflonata,pentru siguranta eu o ung!
RăspundețiȘtergereo zi frumoasa!
alinutzika e foarte bun si merge la cafea de minune!
RăspundețiȘtergereFoarte frumos arata! Felicitari!
RăspundețiȘtergereCe bine arata! Ce pufos si delicios trebuie sa fie! :)
RăspundețiȘtergere