2 oua
lapte
550g faina
1 cub drojdie
1 lingura mare miere
1 lingurita rasa sare
3 linguri margarina topita si racita
mac si un galbenus pt deasupra
se pun ouale intr-un pahar gradat si se umple cu lapte pina la 330ml.se pun apoi in Mp impreuna cu restul ingredientelor si se framanta pe prg Aluat.se lasa la dopsit,se imparte in 8 parti egale din care se intind "sireturi" si se modeleaza pupi.se ung cu galbenus ,presara mac si se pun in tava cu hartie de copt.se dau la cuptor,la foc potrivit.
Arata formidabil o sa ii fac in we si eu sa fie pentru micul dejun.
RăspundețiȘtergeresilvia spor la treaba si sper sa va placa.
RăspundețiȘtergereun week-end minunat!
Buna Mihalea,
RăspundețiȘtergereNoi ne stim de pe culinar, dar au trecut ani bun de cand nu am mai dat pe acolo. Insa blogul tau il urmaresc si imi place mereu ce vad. Intoateauna ai gatit pe gustul meu deci vin aici la sigur cand caut ceva.
Acum frunzarind blogul am observat cu surpiza "Pupii" copilariei mele cu care bagam in ceata vanzatoarele de la brutarie :-). Asa le zicea bunica mea si la "oras" nu ma intelegea nimeni cand il ceream.
O zi frumosa iti doresc si spor la bucatarit.
buna draga mea anonima
RăspundețiȘtergeredenumirea de "pupi" o stiu de la mama,probabil ca asa se spune pe la noi prin zona banatului sau pe maulul nerei de unde imi sunt radacinile!
te mai astept cu drag in bucataria mea!