miercuri, 16 ianuarie 2008

ciorba olteneasca de porc


reteta din care m-am inspirat:


- carne de porc afumata si proaspata,cam 600g
-1 bucata carnat de casa
- 1 ceapa mare
-1 ardei gras rosu
-2 cartofi
-2 linguri pasta tomate
-sare,piper,patrunjel verde


carnea am pus-o la fiert in apa si dupa 1-2 clocote am aruncat apa si am spalat din nou carnea(se formase foarte multa spuma si voiam sa mai scot din mirosul puternic de afumatura):

am pus-o din nou la fiert in apa curata.dupa vreo ora carnea era aproape fiarta,timp in care m-am apucat de tocata legumele(chiar si cartofii ce i-am uitat in poza de grup):

se pun in cratita legumele,pasta de tomate,o frunza dafin:


si lasam pina cand sunt fierte.adaugam apoi zeama de varza(am adus special din romania varza murata cu zeama) si dupa ce a dat 1-2 clocote tragem cratita de pe foc si adaugam 1 ou batut usor cu telul.saram(daca mai este nevoie),adaugam putin piper si verdeata tocata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu