duminică, 13 ianuarie 2008

melcisori cu sunca si ciuperci

reteta este inspirata de aici,dar am facut cateva modificari:

avem nevoie de:

250g faina
drojdie cat o nuca(am pus 1/2 cubulet)
putina sare
4 linguri lapte
4 linguri ulei
1 ou(fara el nu am putut lega aluatul)

100 sunca presata
125g cascaval
1 doza ciuperci

laptele si uleiul se incalzesc si se dizolva inauntru drojdia si putin zahar.se lasa 5-7min.

se toarna apoi peste faina,


se pune putina sare si se framanta(asa cel putin zice reteta).eu am vazut ca nu se aduna,era prea putin lichid,asa ca am pus 1 ou batut si 1 lingura faina si a rezultat acest aluat:

pe care l-am lasat la dospit 45min:

intre timp tocam sunca marunt,ciupercile la fel iar cascavalul se razuieste.o parte din cascaval se pastreaza pt mai tarziu:

aluatul se intinde pe masa unsa cu un strop de ulei si se pune deasupra umplutura:


se ruleaza:


si se taie in 12 felii:


se pun in tava cu hartie de copt:

se pune pe fiecare un mot de cascaval:


le-am copt la 150 grade pt 20min.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu