luni, 23 iunie 2008

vinete umplute cu sunca afumata si mozarella



reteta este inspirata dupa ce-a de legume umplute, scrisa de Maya la ea pe blog

2 vinete mari
4-5 ciupercute
100g sunca afumata
100g prosciutto cotto
1 ceapa mare
2-3 linguri ulei masline
sare,piper,patrunjel verde tocat
2 rosii
ceva parmezan
mozzarella


ceapa tocata fin,sunca si prosciutto cotto se pun la calit in uleiul de masline incins:

adaugam apoi miezul scobit al vinetelor,tocat mai mare si ciupercutele felii:

lasam pina scade tot lichidul apoi condimentam cu sare,piper,punem rosiile curate de coaja si seminte,patrunjelul tocat.cu aceasta compozitie umplem vinetele,si le asezam in tava putin unsa:


deasupra presaram parmezan si asezam felii de mozarella:


se da tava la cuptor o ora la 185 grade,eu ultimele 25 min am acoperit tava cu o folie.


se servesc cu orez,simple sau in cazul nostru cu un mot de smantana.
Delicioase!

2 comentarii:

  1. esti o gospodina sooperrrrrrr!!!! am sa invati multe bucate gustoase si frumoase de la d-ta!!!!mersi!!! Sunt Aliona din Republica Moldova.BRAVO!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. ma duc sa le fac si eu

    RăspundețiȘtergere