
reteta Laura A
aluat:
250 gr faina
1 lingurita miere sau zahar
1 varf sare
50 gr unt moale
90 ml lapte caldut
15 gr drojdie proaspata sau 7 gr uscata
1 ou mediu
coaja portocala/lamaie
Umplutura:
50 gr stafide
2 linguri rom
125 gr mac
4 linguri miere
coaja portocala/lamaie


"Peste mac se toarna apa clocotita cat sa-l acopere si se lasa cam 15 minute, dupa care il scurgem foarte bine.In cazul in care macul e deja macinat doar il scurgem si il adaugam peste stafide,daca nu e macinat dupa ce il scurgem il mixam ca sa fie mai fin un pic. Stafidele care trebuie sa stea in rom cam jumatatte de ora se scurg si se pun cu cele 4 linguri de miere si coaja rasa pe foc.In momentul in care mierea s-a topit adaugam macul scurs si il lasam pe foc,invartind in el,cam 10 minute.apoi il lasam la racit"

se ruleaza strans si aseaza in tava cu hartie de copt,unde-l lasam la odihnit vreo 25min:



Mihaela, cand gasesti timp pentru atatea bunatati? Reteta asta ma incanta tare mult si pe mine, dar cred ca mai astept sa se racoreasca afara putin ca e tare cald cand dau drumul la cuptor.
RăspundețiȘtergeremirela reteta este delicioasa,sunt convinsa ca o sa iti placa.
RăspundețiȘtergerematei doarme la pranz cam 3 ore timp in care bucataresc.iar dupa ce se trezeste suntem impreuna si nu mai pot face nimic de el la bucatarie,isi baga nasucul mic peste tot.pacat ca la noi vremea nu este foarte placuta sa punem sta mai mult afara.
Mihaela ti-a ieist absolut delicios si super pufos!!Ma bucur tare mult ca v-a placut.Te pup!!
RăspundețiȘtergere