la noi nu exista sfarsit de saptamana fara ceva dulce pentru cafeaua de dimineata.mi-a placut asa mult aluatul cu care am facut talerii cu budinca si afine incat am decis sa il folosesc si la aceasta rozeta.


aluat:
-325g faina
-1 plic praf de copt
-1 ou
-6 linguri ulei plante(nu masline)
-6 linguri lapte
-150g quark(sau alta crema de branza,nesarata)
-70g zahar
umplutura:
-1 kg mere dulci
-4-5 linguri zahar
-1 lingura scortisoara
-1 plic budinca vanilie
- 100ml suc mere,neacidulat
merele razuite pe partea mare se pun intr-o tigaie si se calesc 5 min.zaharul il amestecam cu budinca si sucul de mere si turnam peste mere.lasam sa se lege,amestecand intr-una apoi luam de pe foc si lasam la racit.compozitia trebuie sa fie complet rece inainte de a fi intinsa peste foaia de aluat.
pentru aluat amestecam toate ingredientele intr-un castron pina rezulta o coca fina.pe masa infainata intindem un dreptunghi potrivit de gros peste care punem umplutura de mere:



lasam sa se raceasca complet,scoatem din forma si putem pudra cu zahar.
Arata super de bine!
RăspundețiȘtergereCa intodeauna, faci numai bunatati!
Doamne, cine m-o pune sa fac turul la noutatile din blogroll-ul meu ca mor de pofta, foame..Dzeu mai stie..:D
RăspundețiȘtergereArata minunat.. o voi incerca si eu. Sanda
RăspundețiȘtergeresuper reteta carasanco voi incerca si eu aluatul cu quark,te tzuc.
RăspundețiȘtergereeste fantastic , imi place si SIGUR am s-o gatesc pt. fluturasul meu Beni.
RăspundețiȘtergereMultumesc... si nu uita sa mai postezi retete! Pupici , Carmen
este fantastic , imi place si SIGUR am s-o gatesc pt. fluturasul meu Beni.
RăspundețiȘtergereMultumesc... si nu uita sa mai postezi retete! Pupici , Carmen
Ce bine arata!Trebuie sa fac si eu.Te pup!
RăspundețiȘtergeremaya ,carmen spor la treaba!reteta e delicioasa si merita incercata.
RăspundețiȘtergere