A apărut o eroare în acest obiect gadget

Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog

Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 16 martie 2010

taleri cu budinca si afine




prajiturele fine si aromate care merg de minune langa cafeluta de dimineata.trebuie musai sa le incercati si sa va convingeti.

aluat:
-325g faina
-1 plic praf de copt
-1 ou
-6 linguri ulei plante(nu masline)
-6 linguri lapte
-150g quark(sau alta crema de branza,nesarata)
-70g zahar

umplutura:
-1 plic budinca vanilie
-300ml lapte
-100g miere
-100g quark

1 compot afine


inainte de toate ne ocupam de umplutura.fierbem budinca cu laptele si mierea si lasam sa se raceasca.apoi incorporam quark-ul.

amestecam intr-o bol ingredientele pentru aluat pina obtinem o coca omogena:

intindem pe masa usor infainata aluatul intr-o foaie potrivit de groasa si taiem cercuri cu gura unei cani de lapte:

le asezam in tava tapetata,punem pe fiecare cate o lingura de budinca si ceva fructe din compot:

se coc la 175 grade,pentru 30-35min.se lasa sa se raceasca si se pastreaza intr-o cutie de plastic ,cu capac.asa raman proaspeti si pufosi 3-4 zile.

9 comentarii:

Micul spunea...

Foarte apetisanti talerii.Am sa-i incerc cu siguranta.o zi frumoasa in continuare.

Diana Didona spunea...

Faine.
Cred ca merg si cu branza de vaci.

m.t. spunea...

Arata deliciosi acesti taleri!! E prima oara cand aud de acest termen;;)..Din ce zona provine reteta?
O zi frumoasa!

Federica spunea...

wow devono essere buonissimi! ciao!

mihaela spunea...

micule sunt convinsa ca vor fi pe gustul vostru.

mihaela spunea...

diana merg si cu branza de vaci,asa cum se gaseste in romania,aici e prea zemoasa,nu ar sta compozitia pe blat.

mihaela spunea...

m.t aluatul acesta cu crema de branza l-am intilnit in mai multe retete germane,prin carti sau reviste.compozitia de deasupra am "creeat-O" eu cu ce aveam la indemana prin bucatarie.
cat despre termenul de "taleri"...sunt monede si mi s-a parut un titlu potrivit :))) pt creatia mea.

B. spunea...

Te admir tare mult, iti urmaresc blogul si salivez la fiecare reteta :D. Cred ca ai maini fermecate de stii sa faci asa bunatati! :)

mihaela spunea...

B multumesc pt cuvintele frumoase!