duminică, 21 martie 2010

rozeta cu mere si scortisoara


la noi nu exista sfarsit de saptamana fara ceva dulce pentru cafeaua de dimineata.mi-a placut asa mult aluatul cu care am facut talerii cu budinca si afine incat am decis sa il folosesc si la aceasta rozeta.





aluat:
-325g faina
-1 plic praf de copt
-1 ou
-6 linguri ulei plante(nu masline)
-6 linguri lapte
-150g quark(sau alta crema de branza,nesarata)
-70g zahar

umplutura:
-1 kg mere dulci
-4-5 linguri zahar
-1 lingura scortisoara
-1 plic budinca vanilie
- 100ml suc mere,neacidulat

merele razuite pe partea mare se pun intr-o tigaie si se calesc 5 min.zaharul il amestecam cu budinca si sucul de mere si turnam peste mere.lasam sa se lege,amestecand intr-una apoi luam de pe foc si lasam la racit.compozitia trebuie sa fie complet rece inainte de a fi intinsa peste foaia de aluat.

pentru aluat amestecam toate ingredientele intr-un castron pina rezulta o coca fina.pe masa infainata intindem un dreptunghi potrivit de gros peste care punem umplutura de mere:

rulam si taiem felii cam de 2-3 degete grosime,cu ajutorul unei ate.

in forma de tort pregatita cu hartie de copt punem rulourile cu partea taiata in sus:

dam la copt,pentru 45min la 180 grade.am lasat ultimele 5-8 min numai rezistenta de jos a cuptorului pentru a fi sigura ca e bine coapta si partea de jos.
lasam sa se raceasca complet,scoatem din forma si putem pudra cu zahar.

8 comentarii:

  1. Arata super de bine!
    Ca intodeauna, faci numai bunatati!

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne, cine m-o pune sa fac turul la noutatile din blogroll-ul meu ca mor de pofta, foame..Dzeu mai stie..:D

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata minunat.. o voi incerca si eu. Sanda

    RăspundețiȘtergere
  4. super reteta carasanco voi incerca si eu aluatul cu quark,te tzuc.

    RăspundețiȘtergere
  5. este fantastic , imi place si SIGUR am s-o gatesc pt. fluturasul meu Beni.
    Multumesc... si nu uita sa mai postezi retete! Pupici , Carmen

    RăspundețiȘtergere
  6. este fantastic , imi place si SIGUR am s-o gatesc pt. fluturasul meu Beni.
    Multumesc... si nu uita sa mai postezi retete! Pupici , Carmen

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce bine arata!Trebuie sa fac si eu.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. maya ,carmen spor la treaba!reteta e delicioasa si merita incercata.

    RăspundețiȘtergere