luni, 29 noiembrie 2010

chec marmorat cu amarettini



ce poate fi mai placut intr-o zi friguroasa de iarna decat o cana de ceai fierbinte si o felie de chec delicios si parfumat.

-50g ciocolata
-250g unt
-125g amarettini
-170g zahar
-6 oua
-450g faina
-1 plic praf de copt
-80g migdale
-175ml lapte
-2 linguri cacao
-5 linguri amaretto

ciocolata se topeste.ouale se mixeaza cu untul moale,la temperatura camerei si zaharul.adaugam 125ml lapte,amaretto(lichior de migdale) si faina,migdalele+praful de copt.aluatul se imparte in 2.o treime se amesteca cu cacao si ciocolata topita,restul de lapte.cealalta parte se amesteca cu amarettini grob zdrobiti.se aseaza alternativ cele 2 aluaturi in forma de chec unsa si pudrata cu faina.se coace 60min la 175grade.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu