
dragi cititori ai blogului bine v-am regasit in noul an,va doresc chiar daca mai tarziu "la multi ani" si 2011 minunat si plin de realizari.
abia acum apuc sa scriu pe blog reteta cozonacilor pe care i-am facut de craciun.i-am facut cu vreo 5 zile inainte si inveliti in folie alimentara s-au pastrat perfect pina in seara de ajun.de aceea m-am gandit sa impartasesc cu voi aceasta reteta,poate ee va fi cuiva de ajutor.
pt 3 cozonaci:
-4 oua
-600ml lapte
-200g zahar
-2 cuburi drojdie proaspata
-150ml ulei
-1,2 kg faina
-1/2 lingurita sare
-2 plicuri coaja rasa de portocala de la dr.oetker
umplutura:
-500g mac
-300g zahar
-1 ceasca(de cafea) plina cu lapte
drojdia am dizolvat-o cu 2 linguri zahar in laptele caldut(nu fierbinte) si am lasat-o 15 min.in faina cernuta de 2 ori am facut o groapa in mijloc si am pus maia de drojdie,zaharul dizolvat in restul de lapte caldut,coaja de lamaie,ouale batute usor si uleiul.am framantat aluatul 20-25 min si apoi l-am lasat la dospit pina si-a dublat volumul.





A reusit foarte frumos
RăspundețiȘtergereAu iesit superbi si mie imi place umplutura cu mac
RăspundețiȘtergerela multi ani Mihaela tie si familiei tale!
RăspundețiȘtergereIn fiecare zi de cand m-am intors la serviciu pe 4 ianuarie, ma uitam cu jind pe blogul tau sa vad ce bunatati mai postezi!
Azi, cand nu m-am uitat de dimineata, au aparut 2 postari!!
Cozonacii arata superb!
I-am dat sotului meu englez sa duca la serviciu din cozonacii facuti de mama si au avut un succes teribil!
Esti o gospodina grozava!
cred ca ai gresit cand ai scris ca ai pus drojdia in laptele ``fierbinte``.....aluatul nu creste pt. ca drojdia se opareste in felul acesta ! si cozonacii sant f bine crescuti ! nu, nu te cert ....doar ca alte fete pot strica astfel cozonacii !!cred ca e o greseala de tipar !
RăspundețiȘtergerepaula daca tot m-ai tras de maneca voi corecta acum.de fapt este vorba de laptele caldut
RăspundețiȘtergereo zi frumoasa sa ai!