miercuri, 12 ianuarie 2011

gratin cu tocanita de ciuperci si piure de cartofi


si pentru ca mai am putin timp liber vreau sa va arat o alta modalitate de a manca tocanita de ciuperci alaturi de piureul de cartofi.

pt 4 persoane:
-750g cartofi
-3 morc0vi

-500g ciuperci

-2 cepe

-3 linguri sos de rosii

-1 ardei gras rosu copt

-2 oua

-6 linguri lapte

-sare,piper,verdeata

cartofii si morcovii se fierb si apoi se paseaza cu ustensila de piure,insa nu ii facem foarte fini,lasam sa se cunoasca bucatelele.punem 1 cub unt,putin lapte,sare si piper.
separat punem ciupercile taiate in 4 cu ceapa si ardeiul la calit,adaugam 1 canita supa de legume si sosul de rosii si lasam pina scade tot lichidul.condimentam cu sare,piper si adaugam ceva verdeata tocata.

intr-un vas rezistent la cuptor punem pe margine ,cu ajutorul unei linguri piureul iar la mijloc tocanita de ciuperci.
batem ouale si laptele si cu lingura turnam pe deasupra legumelor.dam 15-20min la 190grade.
noi am servit alaturi de peste la cuptor.

sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu