
incet, incet vacanta noastra in romania se apropie de sfarsit.aceasta este ultima reteta pe care am pregatit-o inainte de plecare....de fapt a fost mai mult o intilnire a 3 generatii in bucatarie la un pahar de vorba si o mana de ajutor :))
-2,5 kg vinete
-3,5 kg dovlecei
-3 kg rosii
-2,5kg ardei
-1 legatura radacina de patrunjel
-o legatura frunze patrunjel
-conservant
-sare grunjoasa


legumele se amesteca intr-un castron incapator si se pun intr-o cratita pe foc impreuna cu sucul proaspat stors si o cana de apa(nu este nevoie sa puneti mai mult,vor lasa legumele suc):

se scot apoi si lasa sa se raceasca pina a doua zi in paturi.
se serveste ca atare in zilele de post sau cu garnitura de orez,se poate adauga ceva ceapa tocata si carne si pregati un ghiveci in zilele reci de iarna!
va pup si ne revedem in curand cu retete noi din bucataria mea de pe alte meleaguri!
.
Super!! ce-mi plac minunatiile astea care ascund vara-ntr-un borcan!! un gust minunat! si ce multe ai pregatit!! sa le papati sanatosi! pupici
RăspundețiȘtergerela noi in familie e traditia de cand ma stiu sa umplem vara borcanele cu bunatati!
RăspundețiȘtergereacum am avut si norocul sa fiu prin preajma la pregatirea lor si sa dau o mana de ajutor!