marți, 16 august 2011

tort cu branza dulce si visine








ieri a fost ziua mamei si tot ea draga ne-a rasfatat cu un tort cu branza dulce si visine.inca o data LA multi ani mama Maria!
reteta este scrisa de peste 20 de ani in caietul mamei :


aluat:
-1 cana iaurt
-1 cana ulei
-3 oua
-1 cana zahar
-2 1/2 cani faina
-1 plic praf de copt

umplutura:
-500g (noi am pus 1 kg )branza dulce
-3 oua
-zahar dupa gust(cam 200g )
-visine sau stafide

intr-un castron mixam ingredientele pentru blat.turnam in tava de tort(30cm) sau intr-o tava patrata si dam compozitia la cuptor,la foc mediu(treapta 4 la gaz) pentru 10-12min.
intre timp amestecam branza cu zaharul si ouale batute usor cu furculita.incorporam visinele(noi le-am avut puse la congelator).peste aluatul scos din cuptor asezam compozitia de branza si dam tava pentru inca 45-50min la copt:

la foc potrivit,pina se rumeneste frumos deasupra:

se lasa sa se raceasca complet inainte de a fi taiata.

sa aveti pofta si o saptamana minunata!!!!


.

5 comentarii:

  1. La multi multi ani ! ai pregatit un tort plin de arome! eu am facut prostia de a nu-mi adaposti visine la congelator si acum plang dupa ele ;) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. antonina multumesc!am pus cateva pungi de visine sa ne rasfatam la iarna cu ele!

    RăspundețiȘtergere
  3. bianka e delicios mai ales ca am cumparat branzica proaspata de la tarani.

    RăspundețiȘtergere