
reteta este scrisa de peste 20 de ani in caietul mamei :

aluat:
-1 cana iaurt
-1 cana ulei
-3 oua
-1 cana zahar
-2 1/2 cani faina
-1 plic praf de copt
umplutura:
-500g (noi am pus 1 kg )branza dulce
-3 oua
-zahar dupa gust(cam 200g )
-visine sau stafide
intr-un castron mixam ingredientele pentru blat.turnam in tava de tort(30cm) sau intr-o tava patrata si dam compozitia la cuptor,la foc mediu(treapta 4 la gaz) pentru 10-12min.
intre timp amestecam branza cu zaharul si ouale batute usor cu furculita.incorporam visinele(noi le-am avut puse la congelator).peste aluatul scos din cuptor asezam compozitia de branza si dam tava pentru inca 45-50min la copt:


sa aveti pofta si o saptamana minunata!!!!
.
La multi multi ani ! ai pregatit un tort plin de arome! eu am facut prostia de a nu-mi adaposti visine la congelator si acum plang dupa ele ;) Pupici
RăspundețiȘtergereLa multi ani mamei tale!
RăspundețiȘtergereantonina multumesc!am pus cateva pungi de visine sa ne rasfatam la iarna cu ele!
RăspundețiȘtergerebianka e delicios mai ales ca am cumparat branzica proaspata de la tarani.
RăspundețiȘtergerealexandrina multmesc de urari!
RăspundețiȘtergere