miercuri, 13 februarie 2008

quiche cu rosii si wurst(parizer)

aseara mi s-a atras atentia ca a trecut ceva vreme de la ultima tarta sarata,ar fi timpul sa mai pregatesc ceva.noua ne plac foarte mult.


reteta de aici:

pt aluat:
200g faina
75g cascaval razuit
1ou
3linguri smantana groasa
1 priza sare

pt deasupra:
4 rosii
300g wurst/parizer
100g cascaval felii

3oua
125ml lapte
sare,piper,verdeata tocata


pt aluat se pune faina intr-un castron,si face o adancitura in mijloc in care adaugam restul ingredientelor:


se framanata pina se desprinde de pe masa(daca este nevoie va mai puteti ajuta de max 1 lingurita faina)

se inveleste in folie si da la rece 25-30min chiar si o ora:


se intinde apoi pe folia in care a fost invelit si se pune in tava de tarta unsa si pudrata cu faina.se taie frumos marginile:

rosiile si wurst-ul se taie felii si se aseaza pe foaie alternativ cu cascavalul,putin suprapuse:


se condimenteaza cu sare si piper.ouale intregi,laptele,verdeata se mixeaza 1 min:


se toarna peste:


se mai presara ceva verdeata:

se la cuptor vreo 35min la 180grade.eu in ultimele 10min am acoperit-o cu o folie de aluminiu.este gata cand trece testul cu scobitoarea.rece se taie felii



este delicioasa! dar ca si baza il prefer totusi pe acesta.l-am incercat de multe ori si mi se pare ca iese cel mai bine si se lucreaza si foarte usor cu el.

4 comentarii:

  1. ...am niste parizer uitat prin frigider :)...deci, se va face!
    Si am sa fac aluatul de la tarta cu carne tocata si ciuperci.
    Sper sa pape si Bogdi :P

    RăspundețiȘtergere
  2. laura ma bucur ca-ti face cu ochiul reteta.Matei a papat foarte putin,acum are o perioada mai agitata,ies 2 maselute.

    RăspundețiȘtergere
  3. M-am indragostit de quiche atunci cand am gustat pentru prima data aceasta specialitate!

    RăspundețiȘtergere
  4. Lore si noua ne place foarte mult.poate incerci si reteta aceasta.e delicioasa!

    RăspundețiȘtergere