reteta de la Seima
Aluat:
25 gr unt topit si racit
150 ml lapte caldut
1 ou mic
2 linguri de zahar + 1 linguritapentru maia.
un varf sare
21 g budunca (o folosesc pe cea de vanilie de la Dr. Oetker)
250 g faina
3 g drojdie uscata
Umplutura:
200 g stafide(am pus rahat)
200 g caise uscate taiate bucatele
4 linguri de gem (eu am folosit dulceata de zmeura)
Glazura:
2 linguri de zahar pudra
sucul de la o jumatate de lamaie
1 lingura de unt topit
aluatul l-am framantat si dospit la MP,apoi pe masa neunsa si nepudrata cu faina(se lucreaza perfect aluatul) l-am intins si uns cu dulceata de zmeura:am presarat rahatul si caisele taiate cubulete:
am rulat strans:
apoi am taiat in 2 pe lungime si am impletit jumatatile.am copt la 180 grade,ultimele 7 min numai la rezistenta de jos.rece se toarna glazura,se lasa sa se intareasca si se feliaza:
este delicios ,pufos si aromat!
marți, 18 martie 2008
cosita cu fructe uscate
Publicat de
mihaela
la
13:26
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu