miercuri, 5 martie 2008

cozonac cu stafide si smantana-pt micul dejun


reteta de aici:


-50og faina
-2 oua
-1 cub drojdie proaspata
-200ml smantana dulce
-50g smantana groasa,acrisoara
-50g zahar
-1 plic zahar vanilat
-putina sare
-150g stafide

aluatul l-am framantat la Mp si dupa semnalul sonor am pus stafidele:

l-am lasat sa dospeasca:

l-am impartit in 3:

si am intins cu mana 3 suluri egale cat de cat:


pe care le-am impletit:

am uns cozonacul cu galbenus :

si am presarat ceva fulgi de migdale:

se coace la 180 grade.

rece se taie felii.

2 comentarii:

  1. Ce bine arata! PAna acum am facut tot felul de retete, insa niciodata cozonac, nu stiu de ce, dar ma sperie ideea de cozonac si tot timpul am avut impresia ca e o chestie atata de complicata, incat decat sa o faci, mai bine o cumperi :))

    Dar am sa incerc cu siguranta cozonacul tau! Multumesc, Mihaela!

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu am inceput sa fac mai descozonaci de cand am descoperit masina de paine.

    RăspundețiȘtergere