miercuri, 26 martie 2008

tocanita de porc cu spätzle





pt tocanita:

-500g carne porc
-2 cepe
-1 lingurita boia dulce
-sare,piper,verdeata,2 frunze dafin
-3 linguri ulei
-3 morcovi
-1 lingura pasta tomate
-400ml supa legume

pt spätzle(reteta de pe CK)

-2 oua
-250g faina
-125ml apa
-sare

in uleiul incins se pune carnea la prajit:

adaugam ceapa tataia in 8 si morcovii felii:

lasam sa se dinstuie cateva minute apoi punem boiaua si pasta de tomate,stingem totul cu supa/apa,adaugam frunzele de dafin si lasam sa fiarba la foc acoperit:

la final sare,piper,verdeata tocata:


pt spätzle ouale intregi,sarea si apa se bat spuma :


se pune faina si mixeaza din nou pina apar bäsicute la suprafata aluatului:

se pun la fiert in apa sarata cu 1 lingura ulei.eu m-am ajutat de aceasta ustensila,cumparata din Real:



se fierb pina ridica la suprafata:

le-am trecut printr-un jet de apa rece si servit alaturi de tocanita.

Un comentariu: