mosul vine cu sacul plin sa ne umple ghetutele, iar noi nu l-am putut astepta cu masa goala.am pregatit cateva fursecuri si biscuiti,cu care sa-l incantam!!!
1.taleri cu umplutura de ciocolata si martipan
-200g faina
-75g amidon
-50g migdale macinate
-100g zahar
-1ou
-200g unt
umplutura:
-100g ciocolata amara
-100g martipan
-100g unt moale
se amesteca toate ingredientele pentru aluat,se inveleste in folie si da la rece o ora.se intinde apoi si taie cerculete care se coc 8 min la 200 grade.se lasa sa se raceasca.
ciocolata topita se mixeaza cu martipanul si untul moale si se lipesc cate 2 cerculete cu aceasta crema.
2.fursecuri cu scortisoara si gem de zmeura
-125g unt
-100g zahar pudra
-coaja unei lamai
-1ou
-180g faina
-70g amidon
-100g migdale
-2 linguri scortisoara
toate acestea se amesteca si se da aluatul la rece 1h.se taie formele dorite,la jumatate din ele facand si un decupaj in mijloc; se coc la 180grade pt 10min.se lasa sa se racoreasca,lipesc cu dulceata si decoreaza cu zahar pudra.se fac cu cateva zile inainte si se pastreaza intr-o doza de metal inchisa.
3.tascute cu nuci
aluat:
-300g faina
-200g zahar
-1ou
-200g unt
umplutura:
-100g nuci macinate
-50g miere
-50ml smantana dulce,de frisca
se face un aluat din toate ingredientele care se lasa la rece sa se odihneasca circa o ora.se intinde si taie cerculete.
pt umplutura fierbem toate ingredientele cateva minute pe foc potrivit.pe fiecare jumatate de cerculet punem putina umplutura si acoperim cu cealalta jumatate,apasand bine marginile. coacem 18-20 la 200 grade.
decoram cu zahar pudra.
4.inimioare cu scotisoara
-200g faina
-1ou
-75g unt
-60g zahar
-1 lingurita scortisoara
-1 lingurita nesquick
se amesteca toate si dupa ce lasam aluatul la odihnit o ora il intindem si taiem inimioare.
le coacem la 200 grade pt 10min.reci le decoram cu ciocolata topita.
5.sarutari cu nuci
-250g faina
-1ou
-1plic praf de copt
-120g unt
-70g zahar
in plus:
-100g ciocolata
-200g samburi de nuca
amestecam ingredientele pt coca si dupa ce a stat la rece o ora formam mici bilute pe care le apasam usor si apoi asezam pe hartie de copt.le dam la cuptor 12min la 180 grade.cand s-au racit le decoram cu ciocolata topita si asezam imediat cate o jumatate de sambure de nuca.lasam sa se intareasca ciocolata.
6.melcisori cu dulceata de zmeura
aluat:
-250g faina
-125g unt rece
-80g zahar
-1ou
in plus:
-150g gem zmeura(al meu e productie proprie)
-3-4 linguri nuci macinate
amestecam ingredientele pt aluat si dupa ce a stat la rece 30min il intindem pe o bucata de folie alimentara intr-un dreptunghi de 18x24cm.punem dulceata amestecata cu nuca si rulam strans.dam la rece(cel mai bine la congelator) 1h pt a putea taia ai usor feliile.
le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor 12min la 175 grade.
7.biscuiti "alb-negru"
-150g zahar pudra
-500g faina
-300g unt rece
-2 oua
-1 plic praf de copt
-1 lingura cacao
se amesteca zaharul,faina si untul,ouale si praful de copt. si se imparte aluatul in 2.in jumatate de adauga cacao.amandoua bucatile de aluat se invelesc in folie alimentara si dam la rece 1h.apoi se intinde din fiecare cate o foaie,se suprapun una alba si una cu cacao si apasa usor cu sucitorul.se ruleaza si taie felii(cu ata merge perfect) care se aseaza in tava pregatita cu hartie de copt.se coc 10-12min la 200grade.
8.fasii florentine
aluat baza:
-200g faina
-1 lingurita praf de copt
-1ou
-100g unt
-1lingura lapte
-75g zahar
deasupra:
-75g unt
-75g zahar(am pus 50g)
-2 linguri miere
-125ml smantana dulce,de frisca
-100g nuci macinate
-100g migdale feliate
se pregateste un aluat din ingredientele scrise mai sus.se intinde intr-o tava potrivit de mare si se inteapa de mai multe ori.se coace 10min.
intre timp amestecam zaharul,miere,smantana si untul si le punem pe foc,amestecand pina cand zaharul s-a topit.adaugam nucile si migdalele si continuam sa amestecam pina cand comp. se leaga si face" besicute".se toarna peste foaia din tava si dam din nou la copt,pt 12min.lasam sa se raceasca,taiem fasii inguste si le decoram daca dorim cu ciocolata topita.
va doresc ghetute pline !!!!!
sâmbătă, 5 decembrie 2009
fursecuri si biscuiti pt mosul nicolae
Publicat de mihaela la 17:43
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
37 de comentarii:
da' ai muncit,nu gluma! chiar cautam retete noi de fursecuri pt.Craciun.iar la tine am de unde alege! numai sa ma pot hotari la vreo 2-3 feluri. oricum se noteaza toate.
weekend placut!
extraordinar! daca asa l-ai imbiat pe Mos Nicolae, sigur noi ramanem fara cadouri!!!
Un platou cu cateva prajiturele dupa retetele tale ar face fericit pe oricine!
Super!
vai de mine si de mine, salivez de nuai pot! cate sortimente, ce bine arata! sper sa-ti aduca mosul multee!:D
Ce de bunatati!
Totul arata foarte, foerte bine.
Felicitari.
Miha esti the best!felicitari!
Imi si inchipui ce arome imbietoare au fost in casa voastra.
Cred ca mosul v-a umplut ghetutele:)
Wow...da' chiar , ce de bunatati...!
...si sper ca mosu''niculaie nu v-a adus si asa ceva:
http://www.verze.ro/index.php/Divertisment/Evenimente/batul-cel-de-mos-nicolae.html
cat de bine arata! Daca asa arata Mos Nicolae la tine..ma intreb ce i se pregateste celuilalt mos..mai darnic si mai harnic ... ;) Bravo!
Ce de bunatati Miha!!
Precis Mosu a fost incarcat la Matei :)
Pupici!
Foarte harnicuta ai fost! Harnicuta, furnicuta. Toate arata de minune si ornamentele... Te asteapta un premiu la mine ! iti doresc o zi buna! Cami
Este minunat blogg-ul.Si eu stau in NRW poate facem schimb de adrese de mail.Te pup
Fantastic.Eine tolle seite.Viel Spass
dragele mele ma buucr din suflet ca va plac retetele.le-am incercat de-a lungul lunii noiembrie si le-am adunat aici,cu gandul ca va sunt de folos.
anominule adresa mea de mail este trecuta si in profil: s_tana@web.de
Vai Mihaela ce de bunatati ai facut, pupici multi, o sa fac si eu ceva din retetele puse de tine chiar cautam biscuiti !
Buna Mihaela. Iti aduc un premiu http://vegetarian-gustos-si-sanatos.blogspot.com/2009/12/primul-meu-premiu-mi-primer-premio.html astept cu nerabdare noutati. Sarbatori fericite.
ceau Mihaela, am vrut sa stiu la reteta de biscuiti alb negru cat de groase intinzi foile? fara ca ele sa fie suprapuse una peste alta...multumesc
ceau Mihaela, am vrut sa stiu la reteta de biscuiti alb negru cat de groase intinzi foile? fara ca ele sa fie suprapuse una peste alta...multumesc
andreea foile se intind destul de subtiri,cam 0,5 cm.daca va plac biscuitii mai grosuti atunci le poti intinde si de 1cm.
Am servit si eu cate un fursec din fiecare sortiment!Buneee!
Ai un premiu la mine pe blog!Te pup!
Te rog mult, sa vi la cules un premiu deosebit de asteapta! Frohe Weihnachten! Cami
Harnica, harnica de nu se mai poate. Craciun fericit si un an nou mai bun si cu sanatate.Pupici.
draga mihaela,
te asteapta un premiu pe blogul meu
mika
mi-am facut si eu blog dar la cautare pe google nu apare dak dau cautare!apare doar daca scriu adresa completa adica http://pasiune pentru bucatarie.blogospot.com1poti sa ma ajuti si pe mine te rog
Imi face deosebita placere sa te anunt ca la mine pe blog te asteapta un premiu sa il ridici.
Succese in tot ceea ce faci.
Sarbatori fericite
Sarbatori fercite,draga mea!
Sarbatori fericite1
Sarbatori fericite cu bucurii si impliniri alaturi de cei dragi! Sa va gaseasca Mosul cu masa bogata si sufletul curat! La multi ani !
Cred ca a fost tare incantat mosu' :)
Am trecut sa iti doresc un Craciun fericit si un an nou cu multe bucurii :)
Arata excelent fursecurile tale!!Iti doresc un Craciun Fericit alaturi de cei dragi si un An Nou plin de realizari, sanatate si fericire! La multi ani!!
Sarbatori fericite !
Craciun fericit si imbelsugat, multa liniste in suflet si multe bucurii!! Un An Nou plin de impliniri!! La Multi Ani!!
Succes si multe bucurii de sarbatori!
Craciun fericit si multa pace si liniste in suflet !
Salut www.SpuneNuDrogurilor.com este o echipa recent formata, nonprofit, care si-a propus sa lupte pentru constientizarea opiniei publice, a tinerilor debusolati de societatea în care traim despre tot ceea ce înseamna consum de droguri într-un fel sau altul.
Daca prin actiunea ta, salvezi o singura viata de la decadere, considera ca ti-ai atins scopul, alaturi de noi toti ceilalti.
Daca doresti sa sustii aceasta campanie, afisaza pe blogul tau un banner, codul se preia de la: www.spunenudrogurilor.com vei fi sustinut si tu de aceasta campanie lasa un comentariu daca ne sustii sa te sustinem si noi Scuze de deranj
Fiecare moment al zilei este important. Dimineata aduce SPERANTA. Dupa amiaza aduce CREDINTA. Seara aduce DRAGOSTEA. Noaptea aduce ODIHNA, Iti doresc sa ai parte de toate acestea astazi in noul AN. LA Multi Ani 2010 !
Un blog estupendo y unas recetas increibles.
Acabo de descubrirte y te voy a seguir por aqui.
Saludos
Trimiteți un comentariu