Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 5 octombrie 2007

Tort Sacher



reteta de la -Simona.E

Ingrediente pentru ca. 16 bucati:

Blatul:

75 gr. Glazura de Cacao
200 gr. Unt
175 gr. Zahar
7 Oua
2 cl esenta de Rom
1 lingurita Zahar Vanilat
175 gr. Faina
3 lingurite Praf de copt
40 gr. Cacao
75 gr. Migdale macinate

Umplutura si decorarea:

250gr. dulceata de caise
300gr. glazura de ciocolata
ciocolata razuita pt. ornare


Mod de preparare:

Inainte de primul pas pt. Blatul tortului, glazura de cacao(ciocolata) se taie in bucati si se pune intr-un castron pe baie de aburi pana se topeste glazura.

Inainte de al saptelea pas se incinge cuptorul la 180gradeC(Ventilatie 160gradeC). Forma de tort rotunda(cu rame care se deschid si se inchid) cu diametru de 26 cm se unge cu margarina(dar numai fundul formei).

Calorii: 390kcal/bucata

1. Glazura de cacao se pune intr-un castron( de metal sau plastic) se pune pe baia de aburi si se amesteca pana se topeste, dar temperatura sa nu se ridice la mai mult de 40grade.
2. Untul se amesteca cu 75 gr. de Zahar pana devine crema si zaharul s-a topit.
3. Ouale se despart. Glazura de cacao se amesteca cate putin cu Untul amestecat cu Zahar, dupa care se adauga Romul si Zaharul vanilat.
4. Se adauga galbenusurile unul dupa altul peste compozitia de mai sus si se amesteca bine.
5. Albusurile se bat cu 100 gr, de Zahar pana spuma devine tare si luceste.( se poate bate mai intai spuma si se adauga pe rand zaharul- dar eu am facut am pus de la inceput zaharul cu albusurile si le-am batut spuma)
6. Jumatate din spuma se pune pe compozitia de mai sus ( vezi 4. ) si se amesteca. Faina, Praful de copt si Cacaua se cerne peste compozitie, dupa care se adauga migdalele si se amesteca toate cu grija.
7. Restul de spuma se pune peste compozitia de mai sus si si amesteca. Compozitia se toarna intr-o tava, dupa care se da la cuptor pt. ca. 50-55 minute. Dupa ce e gata blatul se scoate din cuptor si se lasa in forma sa se raceasca( eu am lasat 10 min.)
8. Blatul se aseaza pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet, dupa care se taie blatul de doua ori.
9. Dulceata de caise se incalzeste pe soba si se strecoara cu o stracuratoare(sita). Blatul de jos se unge cu 50 gr. de dulceata, dupa care se pune blatul din mijloc deasupra, care se unge si el cu dulceata, dupa care se pune ultimul blat deasupra. Partile laterale se ung si ele cu restul de dulceata.
10. Glazura de ciocolata se taie marunt si se pune pe baie de aburi sa se topeasca (eu am folosit glazura ce se poate topi la microunde). Cu aceasta glazura se orneaza tortul, iar cu restul de glazura se poate scrie pe el "Sachertorte" ( sau altceva, sau deloc ). Se poate rade ciocolata pe el, pt. ornament.

Niciun comentariu: