A apărut o eroare în acest obiect gadget

Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog

Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 22 iunie 2008

tort cu gem de coacaze



reteta de aici:


blat:
4 oua
2 linguri apa
175g zahar
100g faina
100g amidon
1 plic praf de copt

crema
1 borcan gem de coacaze
500ml frisca
o portocala
300g iaurt simplu
9 foi gelatina

pt blat se mixeaza ouale intregi cu apa,zaharul,apoi adaugam faina,amidonul si praful de copt.se coace blatul la 185 grade.

rece se taie in 2 parti:

se stoarce portocala si sucul se incalzeste bine,apoi dizolvam in el gelatina,fara a fierbe compozitia.amestecam cu gemul de coacaze:

si apoi iaurtul.lasam compozitia sa se lege bine.batem frisca si incorporam usor in ea amestecul de iaurt:



asezam in jurul primului blat inelul de tort,turnam 1/2 din crema:

apoi capacul si restul cremei.lasam 2-3 ore la rece:


se decoreaza apoi cu ciocolata razuita si gramajoare de frisca.pt ca l-am mancat in familie,l-am decorat rapid,fara prea mari pretentii:


oricum gustul este delicios,usor acrisor....racoritor pentru week-en-dul acesta calduros.

Niciun comentariu: