Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 7 iulie 2009

tocanita de ciuperci cu galusti de cartof si gris



pt galusti:
-750g cartofi
-2 oua
-1 lingurita sare
-1 lingurita verdeata tocata
-180-200g gris

tocanita:
-500g ciuperci
-5 catei usturoi
-sare,piper
-200ml smantana dulce
-50ml lapte

mai intai ne ocupam de galusti.punem cartofii cu tot cu coaja la fiert in apa.ii lasam sa se racoreasca,dam coaja jos si inca fierbinti ii trecem prin presa de cartofi.lasam compozitia 10min sa se racoreasca si amestecam ouale,verdeata,sarea si grisul.modelam galusti micute:

din care jumatate le vom pune la fiert in apa cu sare si putin ulei(restul le-am congelat pt mai tarziu).le lasam sa se ridice la suprafata si apoi stingem focul si mai stau in oala vreo 5 min.le punem in sita si le trecem prin jet de apa rece si apoi amestecam usor cu o lingura ulei masline sa nu se lipeasca.

in cateva linguri ulei punem la calit ciupercile si usturoiul taiate feliute si lasam pina scade zeama ,vreo 10min,amestecand din cand in cand,la foc moderat.turnam laptele si smantana,condimentele si lasam sa dea 1-2 clocote.punem galustile si stingem focul.servim cu patrunjel verde deasupra.

3 comentarii:

Unknown spunea...

Yammmy.... cred ca-i o bunatate :P

Mariana spunea...

idee buna!asa ca trebuie facute neaparat!dar am o intrebare:le pui la congelator si le fierbi cind ai nevoie??????

mihaela spunea...

da,le-am pus la congelator pe o tavita si dupa 30min intr-o punga si astfel nu se lipesc.le scot si le fierb cand am nevoie.