reteta de la Maya
1 conopida
1 rosie
10 frunze de busuioc
400 g sunca fiarta
4 catei usturoi
200 g cascaval razuit
200 g paste
1 l lapte
1 lingura faina
sare ,piper,oregano uscat,ulei de masline
Spalam conopida,taiem buchete si o punem in apa cu ceva sare la fiert.Se fierbe doar pe jumatate.
intre timp pregatim restul ingredientelor.Razuim cascavalul,taiem sunca felii,rosia la fel.Spalam busuiocul,si-l rupem grob.
Usturoiul,eu am avut o capatana,pe care am taiat-o in 4.Daca aveti catei,nu-i mai taiati.Punem usturoiul in ceva ulei de masline la "transpirat" .Nu se rumeneste,devine amarui.
Daca doriti,lasati usturoiul inauntru,daca nu,il scoateti,ceea ce se poate face si mai tarziu,fiind mare,se gaseste repede prin sos
Peste uleiul incins si aromat de usturoi,punem o lingura de faina,o lasam putin la prajit,dar nu foarte mult(atentie,la foc mare,arde repede).Stingem faina prajita cu lapte.Condimentam(in functie de sunca) cu sare,piper,oregano uscat.Adaugam sunca si busuiocul ,si amestecam putin.Mai lasam sa traga un clocot .
Se fierb pastele in ceva apa cu sare.Se fierb foarte al dente,deoarece se mai inmoaie in sos.Cand sant jumatate fierte se scot si se aduga in sos..
Asezam conopida intr-o tava si turnam acest sos deasupra.
Presaram cascavalul si decoram cu rosii.
Dam la cuptor,la 200 gradeC ,timp de 20 minute,apoi ridicam temperatura la 250gradeC si pornim ventilatia.Cand credeti ca e rumenit pe placul vostru,inchideti focul,lasati usa cuptorului deschisa,si mai lasati tava acolo 5-10 minute.
Se poate reincalzi inainte de servire(cuptor,sau MO )
joi, 1 noiembrie 2007
budinca de conopida cu paste si sunca
Publicat de mihaela la 10:26
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
woow....super bun,acum am terminat de mancat e delicioasa.
O reteta foarte, foarte, foarte gustoasa si simpla de facut.
Mersi mult ptr o noua idee :-)
Trimiteți un comentariu