A apărut o eroare în acest obiect gadget

Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog

Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 6 octombrie 2007

Tarta cu branza dulce si caise ( cu fulgi crocanti)-poca


pentru blat:

300 gr faina
jumatate cub drojdie proaspata
125 ml lapte caldut
2 linguri zahar
un praf de sare
1 ou
1 lingura unt
in paharul de lapte caldut, amestecati zaharul si drojdia desfacuta bucati, pt a face maiaua... si lasati cam 10 minute sau 15, pana face spuma.intr-un castron punem faina, paharul cu maia, sarea, oul (intreg), si untul topit si framantam bine ...am acoperit aluatul si l-am pus la loc cald sa dospeasca

pentru umplutura:

850 ml compot caise
4 oua
1 kg branza vaci
4 linguri zahar
100 gr unt
sucul si coaja rasa de la 1 lamaie
2 plicuri praf budinca de vanilie
stafide

se scurge compotul de caise, si-l dam deoparte.
intr-un castron punem branza toata, cu galbenusurile, zaharul, untul topit, sucul si coaja de la lamaie, si cele 2 prafuri de budinca amestecam bine.apoi , punem albusurile batute si stafidele.
intre timp , aluatul a crescut constiincios.si acum trecem la operatiunea "sucitorul"
asa ca pentru cateva minute lungi si chinuitoare va trebui sa intindem energic aluatul care este cam elastic.il facem cam cat tava pe care o folosim, dar un pic mai mare pentru ca va intra la cuptor cu marginile ridicate. aluatul il asezam intr-o tava pe care am pus hartie de copt. si lasam aluatul in tava cam 10 min. dupa aia intindem frumos umplutura , uniform , peste tot.
asezam caisele cu partea taiata in jos.bagam tava la cuptorul incins la 175 de grade

intre timp, pregatim ingredientele pentru fulgi

250 gr faina
125 gr unt
150 gr zahar
un praf de saret
intr-un castron punem faina, zaharul ,sarea, untul topit, si amestecam cu o furculita
tava o lasam la cuptor cam 20 de minute, maxim 25, important este sa nu fie gata tarta, sa mai aiba putin pana se face.
dupa 20-25 de min o scoatem si asezam fulgii intre spatiile dintre caise.o bagam din nou la cuptor , de data asta la 200 de grade, cam 10-15 min, pana se auresc fulgii si se intaresc cat de cat..o pudram, si dupa aceea cu o pensula inmuiata in sucul de compot de la caise, le pieptanam putin de zaharul pudra

Niciun comentariu: