600g faina
1 cub drojdie de 40g
350ml apa calduta
3 linguri ulei
150g spanac congelat.
am pus drojdia la inmuiat in apa cu putin zahar,faina am amestecat-o cu 2 1/2lingurite sare si spanacul l-am lasat sa se dezghete ca era de la congelator.am pus drojdia care s-a dizolvat complet in apa in faina care avea o adancitura la mijloc.am turnat uleiul si am amestecat.am pus aluatul pe o planseta tapetata cu faina si l-am impartit in 2 parti egale iar una din ele am amestecat-o cu spanacul.a fost nevoie de inca putina faina pentru a iesi un aluat care nu se lipeste de maini. am lasat bucatile cam 30-40min la dospit.am impletit apoi cele 2 bucati.
am preincalzit cuptorul la 180grade si am pus hartie de copt in forma de tort.am asezat painea in tava
si dupa ce am mai lasa-o 15-20min in apropierea cuptorului am pus-o la copt 45-50min la 180grade.
in ultimele 20min am uns-o cu pensula inmuiata in ulei.
joi, 15 noiembrie 2007
paine cu spanac
Publicat de mihaela la 18:49
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu