3 oua (de la care o sa folositi doar galbenusurile)
80 gr. zahar
140 gr unt (la temperatura camerei)
200 gr. faina
coaja rasa de la 1 lamaie
2 plicuri zahar vanilat
visine
-intr-un castron mai inalt puneti untul moale impreuna cu zaharul (eu am pus intr-un castron pitic si cand am bagat mixeru' s-a umplut masa de unt, deci atencion)
-mixati bine pana devine ca o crema (nu e nevoie sa frecati pana se topeste zaharul)
-apoi separati galbenusurile de albusuri ,adaugati galbenusurile, unul cate unul , mixand in continuare. Albusurile nu le folositi , nu la reteta asta
-dupa ce inglobati galbenusurile, puneti si zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie, amestecati.
- apoi puneti faina putin cate putin, amestecand incontinuu
- dupa ce mixati, formati cu mainile o bila de aluat. Aluatul este fin , usor de lucrat si se curata usor de pe castron.
- pe urma luati din aluat mici bucati egale, cam de marimea unei nuci, si le rotunjiti cum stiti voi mai bine. Dupa aia le aliniati ca la armata intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dar cand le biluitzi, aplatizati-le foarte putin inainte sa le puneti in tava.se face cate o adancitura in mijloc.
- asezati vishinicile in orificii
- tava se introduce la cuptor la 170 de grade , la mijlocul cuptorului, dar sub ea mai asezati o alta tava goala. Daca nu mai aveti alta tava de aceeasi dimenisune, atunci puneti tava cu visinici cu o treapta mai sus fatza de centrul cuptorului. Lasati tava la cuptor cam 20-25 min , dar voi verificati-le mai des.
Sant gata cand au devenit aurii, si vishinica s-a zbarcit
sâmbătă, 6 octombrie 2007
Fursecuri cu visine
Publicat de mihaela la 11:07
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu