desi cu o mana sunt in bagaje am pregatit cateva bucate traditionale de pasti.retetele le voi scrie dupa ce venim de la mare,in masura timpului.
-pasca fara blat
1 lamaie Bio
250g unt
200g zahar
1plic budinca vanilie(am pus de migdale)
150g gris
1kg quark(am pus quark+branza proaspata)
4 oua
se separa ouale.galbenusul si restul ingredientelor se mixeaza bine:
iar la final se pun albusurile spuma tare si praf de copt:
se toarna in tava unsa si tapetata:
si coace la foc potrivit 1ora.se taie rece.
-drob de ciuperci(reteta de la Edith)
3 cepe medii taiate cubulete
400 g ciuperci proaspete
4 oua la temperatura camerei
5 linguri de faina
5 linguri de smantana
1 legatura mare de marar
ulei
sare si piper
Se curata si se spala ciupercile si ceapa. Se taie cubulete si se calesc putin in ulei apoi punem putina apa si lasam pana se inmoaie si se evapora apa. Se potrivesc de sare si piper. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu galbenusurile, smantana, mararul tocat (eventual puteti pune si patrunjel).Se bat albusurile spuma apoi se adauga ciupercile apoi faina. Se amesteca usor, de jos in sus cat sa se omogenizeze, avand grija sa nu se lase.Se da la cuptor (incalzit in prealabil) aproximativ 50 de minute pana se rumeneste frumos. Primele 30 de minute nu se deschideti cuptorul ca sa nu dea inapoi.
-drob de ficatei cu iaurt(reteta de la Mona)-reteta Aici
-cozonac(reteta Anat)
600 g faina
200 ml lapte
2 galbenusuri + un ou intreg
150 g unt + ulei (100 g unt + 50 ml ulei)
175 g zahar
40 g drojdie proaspata
50 g stafide + 1 lingurita rom (nu esenta)
vanilie, coaja de lamiie si de portocala
Pentru umplutura de cacao : 2 linguri de cacao + 4 linguri de zahar se amesteca bine ; se pune o lingura si jumatate pe fiecare foaie de aluat.
Pentru cea de nuca : se bat spuma 2 albusuri, se adauga 80 g zahar si 1 lingurita rom (nu esenta) si se bate din nou pina se intareste la loc ; se adauga 200 g nuci macinate si se amesteca usor cu telul. Se pun mici gramajioare pe aluat care se intind uniform pe toata foaia:
i-am uns cu galbenus si lasat inca 45 min la dospit:
-ciorba de burta (miel nu mancam)
600 kg burta de vita prefiarta
2morcovi mari
2 cepe potrivite
leustean
1 capatana de usturoi
3 galbenusuri
300 g de smantana
Burta spalata bine am pus-o la fiert intr-o cratita cu 5l de apa si am lasat-o la fiert pina cand furculita a intrat usor.apoi am adaugat taiat burta fasii si impreuna cu legumele intregi am dat din nou la fiert.la final ceapa si 1 morcov le-am pasat bine si le-am adaugat in zeama pentru culoare.galbenususrile si smantana se amesteca cu o lingura faina alba si se pune peste ele din zeama fierbinte usor racorita.se toarna in cratita si da 1-2 clocote.la final leustean,sare,piper si zeama de lamaie.
-piept de pui in crusta de parmezan
-paine cu smantana acra si seminte de floarea soarelui
sâmbătă, 26 aprilie 2008
paste ortodox 2008
Publicat de mihaela la 20:21
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
Ce de bunatati!!
PAste Fericit,va pup!!
Miha Paste Fericit, sa fiti fericiti!
Va pup
Christos a inviat!
Moah, ce de bunatati ati avut! Sa va fie de bine!
Miha, sper ca v-a placut chec-ul... :)
Trimiteți un comentariu