Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 9 octombrie 2007

conopida cu ciuperci,cascaval si sunca,la cuptor


reteta de la Elaida

1 conopida
1 cutie cu ciuperci
100 g sunca
150 g cascaval ras
2 galbenusuri

100 g unt (sau margarina)

2-3 lg faina
1 1/2 pahare lapte

Se fierbe conopida intreaga, in apa cu sare. Trebuie sa o fierbeti intreaga, ca altfel isi pierde vitaminele...Dupa ce a fiert, se desface in buchetele...Se spala ciupercile in cateva ape, apoi se pun la prajit intr-o lingura de unt...Sunca se taie fasii.Se face un sos alb din 50 de grame de unt, 2-3 linguri faina si 1 1/2 pahare lapte (Se topeste untul, se adauga apoi putin cate putin lapte si faina; se lasa sa fiarba 5 minute; are consistenta smantanei)Un vas de Jena ( de preferinta mai mare!) se unge cu unt. Se asaza in el buchetele de conopida, se presara cu cascaval ras, apoi se asaza un strat de ciuperci, se presara sare. Se pun din loc in loc bucatele de unt.
La sfarsit se toarna sosul alb in care s-au amestecat cuburile de sunca si restul de cascaval ras. Deasupra se toarna galbenusurile celor 2 oua.Se da la cuptor. Este gata cand se rumeneste...

2 comentarii:

Anonim spunea...

este foarte buna,am facut pina acum doar cu conopida,pesmet si smintina,dar reteta ta e SUPER...imi place ca ai impartit produsele pe blog..(stii exact ce vrei sa cauti)

Anonim spunea...

Super tare reteta!la fel fac si eu doar k fara ciuperci!e o mancare usoasa,merge seara!Doar ca nu este nici o diferenta daca fierbi conopida intreaga sau bucati,oricum isi pierde din vitamine prin fierbere...este conopida WTf?? nu mar,rosie sau dovleac...!?!?!