foi:
400g faina
3 galbenusuri
150g zahar
1 plic praf de copt
3 linguri pline cu smantana groasa
250g margarina
crema:
1 cana lapte
2 linguri dulceata
2 linguri cacao
150g margarina
100g zahar pudra
2 sticlute esenta rom
glazura:
3 albusuri
150g zahar pudra
intr-un castron amestecam ingredientele pentru foi:
pina avem un aluat omogen care-l lasam la rece 2 ore:
il impartim apoi in 3 bucati egale:
si coacem 3 foi pe dosul tavii:
pe care le lasam la racit:
pentru crema sfaramam una dintre foi:
si turnam deasupra romul si laptele putin caldut:
separat mixam margarina/untul,zaharul pudra si cacao pina cand se topeste zaharul:
si adaugam dulceata,apoi foaia sfaramata,amestecand cu grija,intr-o singura directie,cu lingura de lemn pt a nu se taia crema.se pune crema intre cele 2 foi:
albusele si zaharul pudra se bat spuma pe aburi:
si cand stau bat se intind peste foaie:
deasupra se decoreaza cu ciocolata rasa:
dupa cateva ore se poate taia cu un cutit ascutit trecut prin apa rece.
marți, 1 ianuarie 2008
prajitura katy
Publicat de mihaela la 12:39
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
3 comentarii:
am facut aceasta prajitura de Craciun si a fost delicioasa!!!!!!!!!!
Am facut prajitura asta e foarte delicioasa !!!!!
Am facut aceasta prajitura si e foarte delicioasa!
Trimiteți un comentariu