A apărut o eroare în acest obiect gadget

Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog

Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 30 noiembrie 2009

impletitura cu mere




aluat:
-200ml lapte
-75g zahar
-400g faina
-1 plic drojdie
-1 priza sare

-1 foaie aluat proaspat foetaj

umplutura:
-1 kg mere
-1plic budinca vanilie
-250ml suc mere,neacidulat

in plus:
-1 ou
-3 linguri smantana dulce,pt frisca

se framanta pentru inceput un aluat dospit pe care il lasam la odihnit 45min la loc caldut.il intindem pe masa sub forma de patrat si in mijlocul lui punem foetajul:

aducem capetele spre centru,formand un plic:

cu sucitorul intindem sub forma de dreptunghi si apoi il impaturam ca la foetajul clasic:



dam la rece 30min si apoi repetam inca o data procedura cu impaturatul.
intre timp ne ocupam de umplutura.merele taiate cubulete le punem la fiert cu sucul in care am dizolvat praful de budinca.fierbem cateva minute pina se leaga bine compozitia si lasam sa se racoreasca.

aluatul il intindem sub forma de dreptunghi si il impartim imaginar in 3 parti.cele 2 laterale le taiem fasii de grosimea unui deget si punem pe mijloc umplutura:

apoi incepem sa impletim:

pina cand ajungem la capat.il ascundem bine,sa nu se desfaca la copt

asezam in tava si ungem cu galbenusul amestecat cu smantana.

coacem la 185grade,pentru 45min:

lasam sa se racoreasca si putem taia.

7 comentarii:

Ala Oancea spunea...

Super bine arata ! Felicitari ! Si la gust cred ca este foarte buna ;)

Daniela spunea...

Am gura plina cu apa...
Arata super felicitari!

alialexa2006 spunea...

ce bunatate....si ce frumos arata....felicitari

www.bucataria-sylviei.ro spunea...

Wow ce reteta interesanta, cred ca e delicioasa, felicitari !

aliscami79 spunea...

Superb!Felicitari si nota 10+

Dana Ion spunea...

Mihaela,
Spune-mi te rog cate rulade rezulta, sau faci doar una mare?
Si apoi, daca ai vrea te rog sa-mi explici: de ce se folosesc doua feluri de aluat - de ce nu fac totu cu foietaj?(sau doar cu acela dospit). Si care-i rostul impaturirii daca nu ungem cu unt? Sunt incepatoare si raspunsul tau ma va ajuta mult, iti multumesc!

mihaela spunea...

buna dana

genul acesta de aluat este ceva intre foetaj si dospit,"plunder" ii zice pe germana.se face un singur sul din aceasta cantitate.daca la foetaj pui unt la mijloc,aici pui foetajul in locul untului.sigur ca poti folosi numai aluatul dospit su numai foetajul ....dar trebuie sa incerci si varianta asta sa vezi consisitenta.se pastreaza fraged foarte bine,3-4 zile.

spor la treaba si daca mai ai intrebari,raspund cu placere!