Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 9 decembrie 2008

chiftelute de paine cu verdeturi

o alta reteta minunata care ma scapa de painea care se intareste.

reteta LauraA

450g paine veche de cateva zile
o canita lapte caldut
100g cascaval
2 oua
1 legatura patrunjel tocat
3 catei usturoi
1 ceapa
sare,piper


paine se taie cubulete si se toarna peste ea laptele caldut.se lasa 10min si se stoarce bine.se amesteca impreuna cu ceapa si usturoiul tocate fin,cascavalul,ouale,verdeata,sare,piper.se da compozitia la rece 1h apoi se formaza chiftelute care se dau prin faina si prajesc in ulei incins.noi le-am servit cu salata de rosii si castraveti.

3 comentarii:

LauraAdamache spunea...

Absolut superb ti-au ieisit draga mea!! Nici nu zici ca sunt din paine ale tale parca sunt din carne!! Super super!! Multumesc ca le-ai incercat si sper sa iti fi placut!! Te pup

Agenda di Nico spunea...

Azi o sa le fac si eu ..pentru prima oara , sigur sunt bune.
Eu fac si prajitura cu paine uscata si este buna.
O zi buna!

fiorangella spunea...

Cu aceleasi ingrediente ( sau cu diverse variatiuni) se pot face knodel ( galuste) pentru supe. Evident, diferenta e ca se fierb. Aceste knodel pot fi si congelate si folosite la nevoie.
O buna varianta de servire:
o farfurie cu supa clara de legume sau carne, in mijlocul careia stau "imbratisate" 3 knodel rotunde.

P.S.In compozitia de baza se mai poate adauga si sunca afumata taiata cubulete mici, mici. O nebunie!!!